"Priznajem da su umrli zbog mene": Dramatičan početak suđenja za smrt dvoje pešaka u Nišu, optužena ispred suda molila rođake za oproštaj (foto, video)

Blic pre 4 sati

“Priznajem da su ovi ljudi umrli zbog mene. Nemam šta da ne priznajem ali nisam to namerno učinila. Toga dana sam pila metadon kao što sam pila i danas”. Ovim rečima, kroz suze, na početku suđenja u Višem sudu u Nišu, obratila se Biljana Stanojević (55) iz Niša, koja je optužena da je vozeći pod dejstvom metadona izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj su 11. aprila 2021. godine na pešačkom prelazu na Vizantijskom bulevaru u Nišu nastradali pešaci Danica Andrić (75) i Ljubomir Novaković (80).

Biljana je optužena da je učinila krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297 stav 2 u vezi člana 289 stav 1 Krivičnog zakonika. Viši javni tužilac Andrija Ivić rekao je da je ona optužena da je delo počinila delo sa umišljajem. Saobraćajna nesreća u kojoj je došlo do pogibije pešaka desila se na jednom od najprometnijih bulevara u Nišu. - U Ulici Vizantijski builevar u visini mosta preko Gabrovačke reke u stanju bitno smanjene

Povezane vesti »

Ključne reči

Hronika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja