Jovanović Ćuta pokušao da uđe na sednicu Skupštine grada Loznice, okupili se i aktivisti

Beta pre 4 sati

Uoči početka sednice Skupštine grada Loznice koja treba da se održi danas, ispred ulaza u zgradu došlo je do incidenta, kada je narodni poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta pokušao da uđe.

Kako prenosi portal N1, ispred ulaza nalaze se aktivisti koji traže da se Jovanoviću, kao poslaniku, dozvoli prisustvo toj sednici, dok obezbeđenje ne dozvoljava ulaz u zgradu.

Jovanović je za N1 rekao da planira da uđe u Skupštin grada Loznice, a na pitanje koliko je izvesno da se Prostorni plan za projekat "Jadar" uvrsti u dnevni red sednice rekao je da je moguće "ako je stiglo sa Andrićevog venca (Predsedništvo Srbije).

Nakon guranja ispred ulaza, kako prenosi N1, obezbeđenje je nešto posle 10 sati zatvorilo vrata, a većina odbornika je ušla na sednicu, dok je Jovanović na staklo uspeo da zalepi papir: "STOP rudniku litijuma".

Danas bi trebalo da se održi sednica Skupštine grada Loznice, a pred odbornicima je ostavka dugogodišnjeg gradonačelnika Vidoja Petrovića, dok među tačkama dnevnog reda nema Prostornog plana za Projekat "Jadar".

(Beta, 25.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja