SRS o izmenama zakona o referendumu: Poraz parlamentarne demokratije

Beta 10.12.2021

Izglasavanje izmena Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi bez rasprave i iza zatvorenih vrata predstavlja poraz parlamentarne demokratije i dokaz da jednopartijska Skupština Srbije nema legitimitet, ocenila je danas Srpska radikalna stranka (SRS).

Radikali su u saopštenju podsetili da poslanici danas razmatraju izmene tog zakona samo 15 dana pošto su usvojili sporni akt.

"Narod je očekivao od poslanika obrazloženje za izmene zakona u tako kratkom roku ali je, nažalost, rasprava o tome izostala. Sramota je da su se, kako je javnost obaveštena, poslanici iza zatvorenih vrata dogovorili da se izmene zakona izglasaju bez rasprave. To je poraz parlamentarne demokratije i dokaz da jednopartijska skupština nema legitimitet", piše u saopštenju SRS.

Dodaje se da je "neodgovorno ponašanje" poslanika razlog za povlačenje Odluke o raspisivanju referenduma za izmene Ustava i odlaganje eventualnih ustavnih promena do narednog saziva skupštine, koji će, kako se navodi, predstavljati volju naroda.   //

(Beta, 10.12.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja