Devojka u telu starice: Ivana (36) iz Beograda je jedna od četiri žene na svetu koja ima bolest zbog koje joj telo brzo stari: "Nadam se da neću brzo da preminem"

Blic 10.11.2023

Kada bi vam se Ivana Stojanović (36) iz Beograda predstavila, o njoj biste saznali da radi u tehničkoj podršci već pet godina i da ima psa o kojem vodi računa. Niskog je rasta i ako se ne biste baš zagledali ne biste videli ništa neuobičajeno na ovoj devojci. A istina je da je ona jedna od četiri žene na svetu koja boluje od progerije neklasične, retke bolesti zbog koje joj ubrzano stare organi.

Progerija pogađa decu i glavna karakteristika je da im telo brzo stari, zbog čega preminu sa 13-14 godina. Neklasična progerija je ono što ima Ivana i još samo tri žene na svetu, a drugačija je jer je retkost da sa ovakvom dijagnozom doživite njene godine. Ona danas ima ugrađen baj pas i veštački zalizak, a čeka je još jedna operacija na otvorenom srcu. I nešto što je mnogo bitno - snažnu volju da se bori i uspe da živi što duže. Cela agonija oko bolesti i toga šta

Blic »

Zabava, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja