Dačić: Ljude na lokalu interesuju i državna pitanja, SNS mi ne nameće novog direktora policije

Beta 28.05.2024

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da su predstojeći izbori lokalni ali da to ne znači da ljude na lokalu ne interesuju najznačajnija nacionalna i državna pitanja.

"Oni žele da znaju kakvu politiku bi opozicija vodila na nacionalnom planu. Stvari najbolje funkcionišu kada lokalne i državne vlasti rade zajedno", rekao je Dačić u intervjuu za Večernje novosti.

Na pitanje o ubistvu devojčice Danke Ilić čije telo još nije pronađeno, on je rekao da za sad nema nikakvih novosti u tom slučaju i da svi rade svoj posao.

Dačić, koji je ministar unutrašnjih poslova, odbacio je špekulacije da će mu Srpska napredna stranka (SNS) nametnuti novog direktora policije, navodeći da SNS i SPS ne funkcionišu po principu nametanja.

"Odredio sam da Dragan Vasiljević kao pomoćnik direktora policije rukovodi policijom dok se ne izabere direktor, a nadam se da ćemo u skorije vreme raditi na imenovanju direktora policije i raspisati konkurs. Ako bude potrebno, imanovaćemo još neke rukovodioce u sistemu MUP", rekao je Dačić.

(Beta, 28.05.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja