Broj poginulih od napada Izraela na Liban blizu 600

Beta pre 4 sati

Broj poginulih u današnjim izraelskim napadima iz vazduha u Libanu povećao se na 22, po podacima Ministarstva za javno zdravlje.

Jutros je ministar zdravlja Libana Firas Abijad izjavio za TV Al Džazira Mubašer da je od ponedeljaka u izraelskoj ofanzivi poginulo 569 ljudi, uključujući 50 dece i ranjeno 1.835. Novi bilans žrtava je, uključujući današnje 591, navodi Rojters.

Izrael je proširio zone napada u utorak uveče i prvi put napao letovalište Džijeh južno od Libana i Majsrah, prenosi Rojters.

Pola miliona ljudi je raseljeno u Libanu, rekao je ministar spoljnih poslova Abdalah Bu Habib.

Izraelski mediji su javili da je dvoje teže ranjeno od baražne raketne vatre iz Libana na sever Izraela. 

Libanski Hezbolah je jutros ispalio desetine raketa na Izrael, uključujući dugometni projektil koji je aktivirao sirene za protivraketnu uzbunu u Tel Avivu i širom centralnog Izraela.

Bio je to najdalji udar do sada u sukobima koji traju gotovo godinu dana. Izrael je saopštio da je projektil presretnut i nije bilo izveštaja o žrtvama i šteti.

Izrael kaže da pokušava da izbegne civilne žrtve i optužuje palestinski Hamas, vladajući u Gazi da ih dovodi u opasnost dejstvujući u gusto naseljenim stambenim područjima.

(Beta, 25.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja