Čuveni slatkiš proglašen za najbolje jelo iz Srbije: Pekar Mesud napravi i preko 600 komada ovog specijaliteta dnevno, u ovom besplatnom sastojku je tajna (foto)

Blic pre 8 sati

Popularni portal za gastronomiju, Taste Atlas, objavio je listu najboljih jela sa područja Srbije. Prvo mesto na osnovu korisnika sajta zauzele su mantije karakteristične za pazarski i pešterski kraj, a potom slede leskovački ajvar užička komplet lepinja. Čuvene mantije deo su specifične gastronomije i iako se prave i u drugim područjima nigde nemaju takav ukus kao u Novom Pazaru i Sjenici. Pekarski zanat kod brojnih porodica ovde je tradicija koja se prenosi sa kolena na koleno. Mesud Mašović je jedan od

- Radio sam prvo u Hrvatskoj, pa u Sarajevu, a zatim sam otvorio radnju u Sjenici. Toliko posla i dalje ima, da bi se moglo raditi 24 sata, sedam dana u nedelji. Dolaze naši ljudi koje žive u inostranstvu i traže pite i mantije, to odavde nose kao suvenir i podsećanje na zavičaj. Traže 100, 200, 600 komada, pite savijače. One tako idu za Francusku, Nemačku, sve do Amerike. A, mi to kad spakujemo to pita bude vruća sve do Amerike, kaže za RINU čuveni pekar Mesud.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Zabava, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja