Novo doba menja navike i najtvrđih tradicionalista! Beograđanka i njena mama su se obe zaljubile u jedan moćan aparat – možete li da pogodite koji?

Blic pre 4 sati

Nedavno mi je mama svratila na kafu ili kako ona to voli da kaže: „Sine, dolazim da pijemo kaficu“. I zaista, to su posebni trenuci, koje grlim i pažljivo slažem u fioke svog uma sa najdražim uspomenama. Ona insistira da mi ona skuva kafu, onu pravu, na šporetu u džezvi, a ja se trudim da svaki put poštujem taj njen ritual, jer znam koliki je ljubitelj klasične kafe. Čak je to prenela i na mene. Ipak, vreme u kojem je ona živela, sticala navike, bilo je vreme laganijeg života u svakom smislu.

Ja ujutru kad ustanem, ne znam gde ću i šta ću pre. Ipak, uspela sam da napravim neki red, jer u neredu zaista ne funkcionišem dobro. Jedno što mi je samo nedostajalo, bilo je malo tišine ujutru, uz najsavršeniju šoljicu kafe, da mogu da se u toj tišini pripremim za intenzivan radni dan, saobraćajnu buku na ulicama i ubrzanu svakodnevicu mojih dana. Kako sam ja ipak, i pre svega, kćerka svoje majke, uporna, dosledna, i zaljubljena u svaku dobru šoljicu kafe koju

Blic »

Zabava, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja