СРС: Дигитализација треба да је основ за смањење а не за повећање такси

Бета 30.06.2021

Српска радикална странка (СРС) саопштила је данас да од Владе Србије захтева да поништи Одлуку о усклађености износа републичких административних такси, која је "у ствари повећање такси".

СРС наводи да би дигитализација и умрежавање локалних самоуправа требало да су "основ за смањење такси, а не за повећање".

У образложењу владине одлуке, која је у "Службеном гласнику" објављена 17. јуна, наведено је да је основ повећања такси усклађивање са индексом поскупљења за период од 1. јануара до 30. априла 2021. 

"Да је ово образложење тачно, онда би се индекс цена објавио процентуално и на тај начин би се и таксе повећавале. Међутим, без обзира на начин израчунавања нових скупљих такси, СРС сматра да ову одлуку није требало донети јер нема основа за повећање републичких административних такси. Осим тога, за све управне ствари плаћа се и локална такса коју одређују локалне самоуправе, које се одређују произвољно и нису исте у свакој општини у Србији, па грађани могу очекивати и повећање тих такси", наводи се у саопштењу.

(Бета, 06.30.2021)

Прочитајте још

Кључне речи

Политика, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања