"Kiša, a niko od komšija ne želi da poveze decu do škole. Sede mokra na nastavi"! Ne zna se da li Mijatoviće više boli nemaština ili ljudska bezosećajnost: "Volela bih da imamo kupatilo"

Blic 21.08.2023

Bore se Mijatovići koliko mogu i ne sede skrštenih ruku, ali ne mogu sami. Potrebna im je naša pomoć! Mlade supružnike Pericu i Tanju Bog je nagradio sa čak šestoro dece, tri dečaka i tri devojčice, na ravne časti. Pored Milice, tu su Goran i Gordana (10), Jelena (6), Zoran (3) i Mihajlo (1). Ipak, osim dece, trošna kućica im je puna miševa, bubašvaba i buđi!

Detinjstvo ovih mališana od kolevke je spakovano u dve iznajmljene i skučene sobice u kojima se igraju, uče i druže prevashodno jedni sa drugima, jer uslova za okupljanje nekog većeg društva nema. Troje najmlađih spavaju sa majkom na dušeku, a zimi su svi zajedno u jednoj sobi, bude toplije. Kupatilo i vodu nemaju, samo česmu u dvorištu. Rupe kod prozora kroz koje duva pune sunđerima. Prokišnjava na sve strane, pa je velika vlaga i golim okom vidljiva. Od skorašnje

Blic »

Komentari

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja