"Ne verujem pre proleća, a ni to nije daleko": Vladimir Pejić za "Blic" TV o litijumu, ujedinjenju opozicije i rekonstrukciji Vlade: Tenzija ih drži budnima (video)

Blic pre 8 sati

Ekološke organizacije okupile su se oko pitanja zabrane iskopavanja litijuma u Srbiji, a njih podržava opozicija koja bi upravo ovo pitanje mogla da iskoristi za sopstveno ujedinjenje. Da li opozicija ima strategiju u vezi sa ovim pitanjem, ali i da li će rekonstrukcija Vlade biti neophodna i zbog čega, u intervjuu za "Blic TV" otkriva Vladimir Pejić, direktor agencije za ispitivanje javnog mnjenja "Faktor plus".

- Opozicija se jeste ujedinila oko teme litijuma i to smo videli na ovoj sednici skupštine, to vidimo ovako makar verbalno, i čini se da nema prevelikih razlika u tim stavovima. Međutim, razlike postoje, to je jedna stvar, ali mnogi veći problem za opoziciju je, ne ujedinjenje oko ove teme, nego održivost tog jedinstva na temi, generalno, a posebno na temi litijuma - objasnio je Pejić. On dodaje da bilo koja tema, pa i litijum ne mogu večno da traju i da ne mogu

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja