Balkan arhiva vesti 07.01.2018

Hrvatski mediji se pitaju gde im je predsednica

RTS 07.01.2018
Mediji u Hrvatskoj se pitaju gde im je predsednica Kolinda Grabar Kitarović, a RTL ukazuje da je u javnosti nema već 12 dana i da je poslednji put pred kamerama bila u Karlovcu, gde je stigla na ponoćnu misu uoči katoličkog Božića, nakon čega je… »

"Milošević rekao 'Franja, uzmi, to je 'turska Hrvatska'"

B92 07.01.2018
Zagreb -- Nekadašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je da je za etničko čišćenje u Bosni i Hercegovini najodgovorniji Vens-Ovenov plan. Osim toga, on je naveo da pred Haškim tribunalom nije svedočio ništa lično o generalu Slobodanu… »

BiH: Prekinut lanac trgovine oružjem prema Sloveniji

RTV 07.01.2018
MOSTAR - Pripadnici federalne uprave policije (FUP) uhapsili su organizatora krijumčarenja oružja i vojne opreme u Sloveniju i tragaju za više osoba koje su uključene u lanac trgovine naoružanjem, saopšteno je danas iz FUP-a. Na području Travnika u… »

Crveni alarm zbog zagađenog vazduha u Makedoniji

RTS 07.01.2018
U više gradova Makedonije već nekoliko dana je na snazi crveni alarm zbog zagađenosti vazduha, a najzagađeniji su Strumica i Skoplje. Vazduh u glavnom gradu je, kako prenose mediji, esktremno zagađen tokom poslednjih dana i noći, sa izmerenih… »

(Video) Ovako je u regionu proslavljen božić Porfirije: Ne plašite se da idete putem ljubavi i mira i da budete otvoreni za…

Kurir 07.01.2018
Božićna liturgija u Zagrebu služena je u crkvi Svetoga Preobraženja Gospodnjeg, a predvodio ju je mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić, patrijarh SPC-a pozvao je vernike da budu jedno sa srpskim narodom na Kosovu te im poručio kako ne… »

Bomba vezana za šine, stoji pruga Beograd – Bar

Sandžak haber 07.01.2018
Beograd — Na pruzi Beograd-Bar u popodnevnim satima je obustavljen saobraćaj kod Prijepolja zbog bombe koja je žicom vezana za šine, saznaje RTS. Kako navode, tri kilometra od grada, kod mosta Ljupča, otkrivena je postavljena ručna bomba, vezana… »

Pupovac: Neprihvatljivo veličanje ustaštva

Večernje novosti 07.01.2018
Predsednik SNV i zastupnik u Saboru Milorad Pupovac poručio je da je jevrejskoj i srpskoj zajednici u Hrvatskoj potpuno neprihvatljivo da bilo gde postoji neka ploča ili znamenje u kojem se veličaju pozdravi ustaškog pokreta. Predsednik Srpskog… »

Banja Luka: Dvije osobe uhapšene zbog skrnavljenja džamije

Al Jazeera 07.01.2018
Banjolučka policija uhapsila je dvije osobe koje su bacanjem svinjskih iznutrica oskrnavile džamiju u Bronzanom Majdanu. Banjolučka policija uhapsila je dvije osobe koje su bacile iznutrice na džamiju u Bronzanom Majdanu kod Banje Luke. Uhapšene su… »

Zagreb: Kazne koje Slovenija uputi ribarima biće vraćene

RTS 07.01.2018
Kazne koje Slovenija uputi istarskim ribarima, zbog kršenja arbitražne odluke o granici, biće vraćene Ljubljani, rekao je hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Bošnjaković je za Jutarnji list rekao da će na taj način Hrvatska… »

Temperature u Australiji idu i preko 47 stepeni: Današnji dan je najtopliji od 1939. godine (FOTO) (VIDEO)

Telegraf 07.01.2018
Zbog požara u saveznoj državi Viktorija izdata je zabrana paljenja vatre na otvorenom, kao i na ostrvu Tasmanija. U Sidneju živa u termometrima danas dostiže 47,3 stepena C, zbog čega je današnji dan najtopliji od 1939. godine. Kako javlja BBC, u… »