Beograd arhiva vesti 07.01.2018

Ovako je izgledalo lomljenje božićne česnice (foto)

BK TV 07.01.2018
Bravo! Veliki broj ljudi okupio se ispred Hrama svetog Save gde je, nakon liturgije koju je služio patrijarh Irinej usledilo tradicionalno lomljenje božićne česnice. Sasvim lična priča: Ovako sam slavila Božić sa svojim dedom patrijarhom Pavlom Za… »

Noć u Beogradu Momak goreo u zapaljenom automobilu, prevezen na reanimaciju

Večernje novosti 07.01.2018
Mladić starosti oko 20 godina ostao je u automobilu koji se u Velikoj Moštanici tokom noći zapalio i usled toga zadobio teške telesne povrede. Mladić starosti oko 20 godina ostao je u automobilu koji se u Velikoj Moštanici tokom noći zapalio i… »

Na Božić u KBC "Dragiša Mišović" rođene četiri bebe

N1 Info 07.01.2018
U porodilištu Kliničko-bolničkog centra "Dragiša Mišović" u Beogradu danas su rođene četiri devojčice, a božićne poklone su majkama uručili ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antića i predsednik gradske Skupštine Nikola Nikodijević… »

Samoubistvo u šumi: Pronađen obešen muškarac na Zvezdari

Blic 07.01.2018
Jedan muškarac (59) pronađen je obešen danas u Zvezdarskoj šumi. U policiji su potvrdili da je muškarac pronađen oko 12.30 sati. Hitna pomoć izašla je na poziv policije, a njihova ekipa mogla je samo da konstatuje smrt. Ovo je drugi slučaj… »

Zlatnici, funkcioneri i obezbeđenje na lomljenju česnice

N1 Info 07.01.2018
Centralno mesto proslave Božića u Beogradu bio je Hram svetog Save, gde je poglavar Srpske pravoslavne crkve Irinej služio božićnu liturgiju. Prisutan je bio veliki broj vernika, predstavnici drugih verskih zajednica u Srbiji, kao i ličnosti iz… »

Godina Pobednika, nacionalnog teatra, maratona…

Politika 07.01.2018
Za Beograd je u minulim vekovima poprilično dinamično bilo u godinama koje se završavaju sa osam. Smenjivala su se carstva koja su njime upravljala, stvarale države čija je on prestonica bio, počela da niču ili su nikla neka od najznačajnijih… »

Razbijanje straha od visine i planinarenje

Politika 07.01.2018
Gotovo 155.000 posetilaca lane je osmatralo Beograd sa tornja, što je za oko 15 odsto veća poseta nego u prethodne četiri godine. Jedna Ivana iz Beograda rešila je da prvu novogodišnju odluku sprovede na početku godine, i to odmah 1. januara. Želja… »

Lomljenje božićne česnice i u Grockoj

Blic 07.01.2018
Božić je danas obeležen i u opštini Grocka, u čijoj je organizaciji na platou ispred skupštine opštine održano lomljenje česnice sa početkom u 12 časova. Praznik je proslavljen tradicionalnim lomljenjem božićne česnice, koja je ove godine… »

Da li ste ih opazilii? Visibabe ponikle širom prestonice, a evo gde ih možete pronaći

Blic 07.01.2018
Poznati vesnici proleća - visibabe, usred zime počele su da niču u glavnom gradu, skrivene u vrtovima, parkovima i dvorištima. Kako meterolozi navode, njihova pojava je logična posledica natprosečnih temperatura tokom zime. - Kad god tokom zime… »

Opusteo simbol Beograda: Glavna železnička stanica danas izgleda ovako

Blic 07.01.2018
Jedna od najstarijih zgrada prestonice, monumentalno zdanje, reprezentativni primer razvoja Srbije s kraja 19. veka i simbol Beograda, Železnička stanica Beograd, danas je skoro potpuno pusta. Prvi voz sa ove stanice krenuo je ka Zemunu 20. avgusta… »