Izvor: BizLife/Ekonomija arhiva vesti 07.01.2018

Prvo obraćanje koncesionara Aerodroma “Nikola Tesla”

BizLife 07.01.2018
Foto: Aerodrom NT “Ovaj uspeh označava novu fazu ekspanzije VINCI aerodroma van Francuske. Aerodrom “Nikola Tesla” Beograd će služiti kao sedište kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi, regiji u kojoj VINCI aerodromi do sada nisu… »

Austrija ukida dečiji dodatak za “gastarbajtere”

BizLife 07.01.2018
Foto: Pixabay Austrijska vlada će pokrenuti postupak za ukidanje socijalne pomoći za decu porodica koje imaju austrijsko državljanstvo, ali ne žive u Austriji. To je rečeno na konferenciji za medije, kojoj su prisustvovali kancelar Sebastijan Kurc i… »

Godina u kojoj dolazi Lidl, a možda i jeftiniji roming

BizLife 07.01.2018
Foto: YouTube Lidl će ove godine otvoriti prve objekte u Srbiji što će biti korisno za konkurenciju na srpskom tržištu, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. Od Evropske unije ćemo tražiti proširenje uredbe o… »

I kad rušimo bacamo milione

BizLife 07.01.2018
Foto: Pixabay Srbija bi, ukoliko počne da reciklira građevinski otpad i koristi ga kao resurs, mogla da ostvari dobit od oko 500 miliona evra godišnje. Ušteda bi mogla da bude neuporedivo veća ako bi se izračunalo koliko bi se novca manje ulagalo u… »

EU traži od Rusije 1,4 milijarde evra za embargo na svinjetinu

BizLife 07.01.2018
Foto: FI Evropska unija namerava da traži od Rusije 1,39 milijardi evra godišnje zbog ograničenja uvoza svinjskog mesa, a Svetska trgovinska organizacija (STO) već je uputila zahtev Brisela u arbitražni sud, piše američki list Politiko. Rukovodstvo… »

Grci ostaju bez još jedne tradicije

BizLife 07.01.2018
Foto: Pixabay Čuveni grčki kiosci koji su se nalazili na svakom uglu ulice i prodavali novine, cigarete, bombone, bezalkoholna pića i drugu robu, uskoro će postati prošlost, jer njihove licence neće moći da se obnavljaju. Novi zakon propisuje da… »

Vučić: Prvi put ispod nivoa Mastrihta

BizLife 07.01.2018
Nivo javnog duga pao je na 57 odsto BDP, što je ispod nivoa Mastrihta, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. To znači da nismo više u grupi visoko zaduženih zemalja, saopštio je Vučić prilikom obilaska radova na Narodnom muzeju. Kako je… »

Kina smanjila siromaštvo za dve trećine

BizLife 07.01.2018
Foto: Pixabay Kina je u proteklih pet godina smanjila siromaštvo za dve trećine, tvrde zvaničnici u Pekingu. Do kraja prošle godine oko 30 miliona Kineza je živelo ispod nacionalnog praga siromaštva. Poređenja radi, u 2012. godini je 98,99 miliona… »