Izvor: Dnevnik/Društvo arhiva vesti 07.01.2018

Danas je Božić, najradosniji hrišćanski praznik

Dnevnik 07.01.2018
BEOGRAD: Pravoslavni vernici koji poštuju Julijanski kalendar danas slave Božić - rođenje Isusa Hrista. Božić je najradosniji hrišćanski praznik, dan kada hrišćanski svet slavi rođenje Isusa Hrista i kada je, prema verovanju, njegov duh… »

Vojska i na Božić obezbeđuje mir

Dnevnik 07.01.2018
BEOGRAD: Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, proveli su božićno jutro sa pripadnicima Vojske Srbije angažovanim na obezbeđenju administrativne linije na bazi “Jezerska mahala“ u… »

Lončar: Država izdvojila sredstva za lečenje retkih bolesti

Dnevnik 07.01.2018
BEOGRAD: Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je država izdvojila sredstva za terapiju obolelih od retkih bolesti za ovu godinu, kao i da će u toku sledeće nedelje zasedati upravni odbor Republičkog fonda za zdrastveno osiguranje na kome će… »

Uhapšen bišvi iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad

Dnevnik 07.01.2018
TEHERAN: Bivši predsednik Irana Mahmud Ahmadinedžad uhapšen je zbog podrške demonstrantima, objavio je list Kuds el Arabi, pozivajući se na izvore u Teheranu. Kako se navodi, odluka o hapšenju doneta je nakon izjave Ahmadinedžada u gradu Bušeru… »

U planu modernizacija i digitalizacija škola

Dnevnik 07.01.2018
BEOGRAD: Tokom 2017. urađeno je mnogo na reformi obrazovanja, prvi veliki koraci su već učinjeni, a sada iščekujemo rezultate prvih pilot projekata i nastavljamo da ulažemo u modernizaciju i digitalizaciju škola, izjavio je ministar prosvete, nauke… »

Učenike prvog razreda gimnazije čekaju novi predmeti i više časova

Dnevnik 07.01.2018
BEOGRAD: Od naredne školske godine u prvom razredu gimnazije učenici će birati dva od šest ponuđenih izbornih programa, pa će tako nedeljni fond povećati za dva časa, jer će broj obaveznih predmeta ostati isti. Sve to je predviđeno novim… »

Princeza Katarina posetila dečije bolnice i uručila paketiće

Dnevnik 07.01.2018
BEOGRAD: Princeza Katarina Karađorđević posetila je dečije bolnice u Beogradu, gde je deci podelila novogodišnje paketiće i čestitala im Božić. Princeza Katarina posetila je Pedijatrijsko odeljenje Instituta za ortopedsku hirurgiju Banjica, kao i… »

AMS: Povoljne vremenske prilike, popodne pojačan saobraćaj

Dnevnik 07.01.2018
BEOGRAD: Povoljne vremenske prilike uslovljava dobru prohodnost puteva, a u popodnevnim satima očekuje se pojačan saobraćaj. Za mnoge poslednji neradni dan u okviru novogodišnjih i božićnih prazika, sigurno će doneti pojačan saobraćaj pre svega… »

Na Božić pre 75 godina umro je Nikola Tesla

Dnevnik 07.01.2018
BEOGRAD: Sedmog januara pre 75 godina umro je Nikola Tesla, jedan od najvećih umova 20. veka i naučnik čiji su nas pronalasci uveli u novi milenijum. Bez Tesle ne bismo danas imali mobilnu telefoniju i internet, ni radio, ni televiziju, planetarnu… »

Poslanica Irineja: Kosovo je naš Jerusalim

Dnevnik 07.01.2018
BEOGRAD: Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej pozvao je u Božićnoj poslanici vernike da srcem i dušom budu jedno sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji koje je „naš večni zalog“. Istakao je da se ne sme zaboraviti da su Kosovo i Metohija… »