Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 07.01.2018

Pravoslavci širom sveta danas slave Božić

Glas Zapadne Srbije 07.01.2018
Pravoslavni vernici širom sveta proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik Božić tradicionalnim odlaskom na praznične liturgije koje se služe u hramovima Srpske pravoslavne crkve kao i porodičnim okupljanjima. Božićnim liturgijama u crkvama… »

Prvi put Grad Užice organizovao lomljenje česnice

Glas Zapadne Srbije 07.01.2018
Užice – Ispred crkve Svetog Đorđa u Užicu danas je nakon dužeg vremena u organizaciji Grada Užica i preduzeća Sreten Gudurić prvi put slomljena božićna česnica u kojoj su se nalazila tri zlatnika. Lomljenju su prisustvovali učenici osnovne… »

U pucnjavi povređena četvorica muškaraca

Glas Zapadne Srbije 07.01.2018
Užice - Policija u Užicu je po nalogu nadležnog tužilaštva, uhapsila Đ.S. (23) iz tog grada, zbog sumnje da je počinio krivična dela ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih… »

Na Božić pre 75 godina umro je Tesla - najveći genije svih vremena: Odbio je Nobelovu nagradu, a njegovi izumi promenili su…

Glas Zapadne Srbije 07.01.2018
Nikola Tesla, veliki naučnik, čije su inovacije okretnog magnetnog polja i višefaznog sistema naizmenične struje preobratile svet, rođen je 10. jula 1856. u Smiljanu, u Lici, a umro je na današnji dan, 7. januara 1943. godine u Njujorku. Školovanje… »

Najmanja svetinja u Srbiji nalazi se na grebenu klisure između Ivanjice i Arilja

Glas Zapadne Srbije 07.01.2018
Ivanjica, Arilje - Cvi znamo da su najveća srpska svetilišta Hilandar, Hram Svetog Save na Vračaru i mnogi srpski manastiri. Ali da li ste znali da se na grebenu klisure reke Moravice između Ivanjice i Arilja nalazi najmanja srpska svetinja po… »

Uz prazničnu vožnju spektakularno obeležen Božić u Čačku

Glas Zapadne Srbije 07.01.2018
Čačak – Božić je na ulicima Čačka proslavljen uz tradicionalnu vožnju kamiondžija, motirista, traktorista i fijakerista. Uz zvuke sirena pozdravili su prisutne Čačane, pa je najradosniji hrišćanski praznik u gradu na Moravi zaista izgledao… »

Pronađena "kašikara" pored pruge Beograd-Bar

Glas Zapadne Srbije 07.01.2018
Prijepolje - Ručna bomba "kašikara" pronađena je danas pored pruge, na deonici Beograd-Bar, kod Prijepolja, kao i da bezbednost građana nije ugrožena, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Kako objašnjavaju, bomba "kašikara" je… »

Nova Srbija u centru Čačka lomila česnicu

Glas Zapadne Srbije 07.01.2018
Čačak – Nova Srbija je i danas, po tradiciji, sa građanima na Gradskom trgu proslavila najradosniji hrišćanski praznik – Božić. I ovog puta je uz činodejstvovanje sveštenstva Srpske pravoslavne crkve, lomljena Božićna česnica, a troje… »