Izvor: Kurir/Društvo arhiva vesti 07.01.2018

Rođenje isusa hrista slave pravoslavci širom planete: Liturgija, igra, pesma i radost!

Kurir 07.01.2018
Najradosniji hrišćanski praznik - Rođenje Hristovo - 25. decembra po gregorijanskom, to jest 7. januara po julijanskom kalendaru, osim Srba, proslavlja veliki deo pravoslavaca, ali i pripadnici većine drevnoistočnih (nehalkidonskih) crkava. Božić… »

Lončar: Država sve više izdvaja za obolele od retkih bolesti

Kurir 07.01.2018
BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da Srbija sve više izdvaja za lečenje pacijanata koji boluju od retkih bolesti i da je ove godine za tu namenu obezbeđeno 1,5 milijardi dinara. Država je za ovu godinu preko budžetske… »

Bez gužve na putevima: Pojačan saobraćaj očekuje se u večernjim satima

Kurir 07.01.2018
Vedro, sunčano i toplo vreme, prohodnost puteva je dobra, kolovozi su suvi, a vozače još očekuje umeren intenzitet saobraćaja na prioritetnim putnim pravcima širom zemlje. Vanrednih prekida i zastoja nema, dok se na naplatnim rampama prolazi bez… »

Bio je najveći srpski genije a umro je na božić: 75 godina od smrti Nikole Tesle

Kurir 07.01.2018
Sedmog januara pre 75 godine umro je Nikola Tesla, jedan od najvećih umova 20. veka i naučnik čiji su nas pronalasci uveli u novi milenijum. Bez Tesle ne bismo danas imali mobilnu telefoniju i internet, ni radio, ni televiziju, planetarnu elektronsku… »

Ljajić: Tražićemo i dalje od EU proširenje uredbe o ukidanju rominga

Kurir 07.01.2018
BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da će zemlje regiona koje su u procesu pridruživanja EU od Brisela i dalje tražiti proširenje uredbe o ukidanju rominga. "Mi ćemo i dalje pokušavati da pronađemo pravni… »

Francuski obaveštajac koji je ljubav prema Srbiji platio zatvorom Pjer Binel: Propatio sam mnogo zbog vašeg naroda, ali se ne…

Kurir 07.01.2018
Ove godine navršiće se tačno dve decenije otkako je bivši francuski major Pjer-Anri Binel (66), kao šef kabineta francuskog predstavnika pri Severnoatlantskoj alijansi, generalu Jovanu Milanoviću, iz ljudskih pobuda, dostavio plan mogućih NATO… »

Status na fejsbuku koji je ugrejao mnoga srca Đakon Nenad Ilić: Ceo naš život je potraga za Spasiteljem, za ljudskim…

Kurir 07.01.2018
Danas je najradosniji hrišćanski praznik - rođenje Isusa Hrista. Đakon Nenad Ilić podelio je na svom Fejsbuk profilu da danas slavimo "novo dostojanstvo čoveka stvorenog po liku Božijem pa uniženog padom". "Stigosmo za mudracima sa Istoka do… »

Evo kako Srbi u Americi slave Božić: Iako miljama daleko sačuvali su sve stare običaje, ali i jedan koji nije za pohvalu

Kurir 07.01.2018
Ovog vikenda oko milion vernika u Sjedinjenim Američkim Državama proslavlja Božić po Julijanskom kalendaru, među kojima, naravno i dosta Srba, na čijoj su trpezi na ovaj dan neizostavni sarma, česnica, ćevapi i šljivovica. Nekada se u slavu… »

Panta Vranešević proslavio svoj 100. Božić i otkrio tajnu! Jedan od najstarijih Srba za Kurir priča kako da doživite…

Kurir 07.01.2018
Kad je stogodišnjak Panto Vranešević iz Šajinovaca ispod Zlatibora slavio svoj prvi Božić, Prvi svetski rat još je uveliko trajao. Stotinu godina kasnije, deda Panto u zdravlju i veselju slavi svoj 100. Božić. - Prvi, i drugi i treći Božić… »

Kombinacija koja čisti disajne puteve: Ovakav lek protiv prehlade sigurno niste isprobali a naučnici tvrde da baca na kolena

Kurir 07.01.2018
Deluje pomalo neverovatno, ali naučnici tvrde da viski uništava simptome prehlade i gripa. Prehlade i virusi su još uvek aktuelni jer nas ove godine još nije uhvatila prava zima koja uništava sve viruse i bakterije. Ako često imate upale grla… »