Izvor: Mondo/Društvo arhiva vesti 07.01.2018

Patrijarh služio liturgiju u Hramu Svetog Save

Mondo 07.01.2018
Poglavar Srpske pravoslavne crkve Irinej služio je danas u kripti Hrama Svetog Save božićnu liturgiju, u prisustvu velikog broja vernika i članova Vlade i izaslanika predsednika Srbije. Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Među prisutnima su bili generalni… »

KFOR upozorio Srbiju na moguće nemire

Mondo 07.01.2018
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković izjavio je da je uoči božićnih praznika od KFOR-a dobio informacije da u Kopnenoj zoni bezbednosti i na prostoru Kosova i Metohije može doći do ugrožavanja bezbednosti. Foto: MONDO… »

U Srbiji danas 19 C, evo kada stiže zahlađenje

Mondo 07.01.2018
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo sa slabim i umerenim jugoistočnim vetrom. Foto: ATA Images/Antonio Anhel Najniža temperatura od -2 C na istoku i jugoistoku Srbije, a do 9 C na području Beograda. Najviša temperatura od 12 do 19 C, u… »

Liturgija u Gračanici uz KFOR i kps

Mondo 07.01.2018
Božićna liturgija povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika okupila je danas brojne vernike sa centralnog Kosova na liturgiji koja je održana u Manastiru Gračanica, gde je služio episkop raško-prizrenski Teodosije. Foto: MONDO, Jovan Terzić… »

Ministar otkriva: Šta sve čeka đake u 2018. godini

Mondo 07.01.2018
Informatika, osnove preduzetništva ali i više fizičkog čeka osnovce, dok će gimnazijalci birati predmete, imati svoje zadruge... U klupe za učenje će i profesori, najavljuje ministar prosvete Mladen Šarćević. Foto: FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC… »

Kraj prvog dela raspusta, đaci od utorka u klupama

Mondo 07.01.2018
Prvi deo zimskog raspusta za učenike osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji završava se sutra, dok će drugi deo raspusta biti od 1. do 9. februаrа. Foto: Guliver/getty images, Thinkstock Prvo polugodište se zаvršаvа 31. jаnuаrа, а… »

Državljanstvo Srbije umesto "srpsko"?

Mondo 07.01.2018
Bošnjacima će u pasošima u rubrici za držaljavnstvo ubuduće pisati “državljanstvo Republike Srbije”, a ne “srpsko” kao do sada, navode iz Stranke za Sandžak. Foto: MONDO Ilustracija Jedan od građana Novog Pazara Mirsad Đerekerac nedavno… »