Izvor: Nedeljnik/Društvo arhiva vesti 07.01.2018

Otkud bomba pored šina: Kako je blokirana pruga Beograd-Bar

Nedeljnik 07.01.2018
U okolini Zaluga su odjekivale jake detonacije tokom Badnje večeri. Danas tokom dana proširila se vest da je blokirana pruga Beograd-Bar pošto je u blizini pruge pronađena bomba. Prvo je javljeno da je ručna bomba bila žicom vezana za šine, ali su… »

"Beograd je dobio reprezentativnu seriju dok HTV terminalno tone u idiotizam": Jedan hrvatski pogled na "Senke nad Balkanom"

Nedeljnik 07.01.2018
"Kad su pohvale posredi, treba imati na umu i to da je Srbija bila prilično nezadovoljna vlastitom proizvodnjom serija, te da su vodeći kritičari isticali da su hrvatske serije bitno bolje. Sad su se stvari okrenule", piše autor Jutarnjeg lista. I pr… »

Šest inovacija koje će promeniti svet, tako bar misli Bil Gejts

Nedeljnik 07.01.2018
Većina stvari koje su se našle na Gejtsovoj listi nemaju veze s računarima, već sa zdravljem. Bolja skladišta za vakcine Vakcine su spasile milione života širom sveta, ali se vrlo brzo kvare ako se ne čuvaju na odgovarajućim temperaturama. Grupa… »

"Sklonost ka nasladi koju nudi mržnja je prirodna, toliko da manipulativni lideri nemaju poteškoće da je uzgajaju": Šta je…

Nedeljnik 07.01.2018
Ljubav je, na neki svoj način, sebična, selektivna i posesivna. Ljubav greje srce prema samo nekoliko posebnih ljudi; mržnja greje srce prema svakome ko je na tvojoj strani, i može da mobiliše jednu grupu da diskriminiše milione. Pisao sam… »

Promene u nastavnom planu za gimnazijalce: Učenici će birati nove izborne programe

Nedeljnik 07.01.2018
U ponudi će biti programi: obrazovanje za održivi razvoj, primenjene nauke, umetnost i dizajn, pojedinac, grupe i društvo, zdravlje i sport, komunikacija i medijska kultura. Od naredne školske godine u prvom razredu gimnazije učenici će birati dva… »

"Prangijanje" u Kaliforniji i prase pod grtalicom: Kako se u Americi i Kanadi slavi "srpski Božić"

Nedeljnik 07.01.2018
"Ovde je prase gotovo nemoguće nabaviti, pa su ovo nekako kupili ispod ruke na nekoj farmi, kod Indijanaca koji se, pride, bave 'distribucijom' Malbora" Džekson Kalifornija, jedini je grad u Americi u kom božićne rasprodaje traju do sedmog januara… »

"Hristos se rodi", Arapska liga traži priznanje Palestine i odlazak čoveka koji je hodao po Mesecu: Vaš brifing za nedelju

Nedeljnik 07.01.2018
Svima koji slave upućujemo najlepše želje za najradosniji hrišćanski praznik, a pogledajte i ostale teme o kojima će se danas pričati. HRISTOS SE RODI - Pravoslavni vernici koji poštuju julijanski kalendar slave Božić – rođenje Isusa Hrista… »