Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 07.01.2018

Danas otvorena pravoslavna crkva Svetog Stefana u Istanbulu

Nova ekonomija 07.01.2018
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i premijer Bugarske Bojko Borisov otvorili su danas pravoslavnu crkvu Svetog Stefana u Istanbulu posle sedam godina restauracije. Na svečanosti povodom otvaranja, Erdogan je rekao da crkva stara 120 godina… »

Lončar: Država izdvojila novac za Morkio sindrom, LAL deficit i retke tumore

Nova ekonomija 07.01.2018
Svake godine država sve više i više izdvaja za lečenje pacijenata koji boluju od retkih bolesti. Vlada je i ove godine izdvojila novac za Morkio sindrom, LAL deficit i retke tumore, rekao je za RTS ministar zdravlja Zlatibor Lončar. U toku sledeće… »

Angela Merkel započela danas pregovore sa SDP o formiranju nove Vlade Nemačke

Nova ekonomija 07.01.2018
Nemačka kancelarka Angela Merkel započela je danas pregovore sa Socijaldemokratskom partijom (SPD) o formiranju nove Vlade Nemačke kako bi okončala politički zastoj u toj zemlji. Kancelarkina Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i SPD bili su… »

'Latte namet': Uvodi se taksa na čaše za kafe za poneti

Nova ekonomija 07.01.2018
Britanija bi trebalo da uvede posebnu taksu od 25 penija, popularno nazvanu "latte namet", na čaše za jednokratnu upotrebu koje se koriste za kafu za poneti. A ako do 2023. godine ne ostvare cilj da sve takve šolje budu reciklirane onda će ih… »

Posao u Nemačkoj možete naći i preko Facebook-a

Nova ekonomija 07.01.2018
Do posla u Nemačkoj preko Fejsbuka? Zvuči kao jeftini slogan neke agencije, piše Dojče vele (DW). Zaista, ova društvena mreža mnogima s prostora bivše Jugoslavije pomaže da se zaposle, ali je istovremeno stecište raznih prevaranata. Još pre koji… »

Kuće u unutrašnjosti Srbije koštaju i 16.500 evra

Nova ekonomija 07.01.2018
Sa 25.000 evra u džepu, čini se da u Srbiji možete sve, pa i da kupite kuću po želji. Izbor vam je sužen ako ste se nameračili baš na prestonicu, ali ukoliko nemate ništa protiv unutrašnjosti – birajte. Od skromnih kuća u gradovima, do većih… »