Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 07.01.2018

Lomljenje česnice i u Kragujevcu

RT Kragujevac 07.01.2018
U Kragujevcu, kao i u drugim gradovima Srbije, po običaju se lomila česnica, a najsrećniji su izvukli po zlatnik. Uz blagoslov Episkopa šumadijskog gospodina Jovana, ovog Božića po prvi put u Kragujevcu organizovano je lomljenje česnice kod… »

Božićna trpeza

RT Kragujevac 07.01.2018
Juče smo postili, a danas je nešto sasvim drugačije. Na prazničnoj gozbi za Božić kao i svake godine pite, rolati, ali i pečenje koje je nezaobilazni deo trpeze. Mlađi ukućani, ali i oni stariji, sa nestrpljenjem iščekuju da prođe Badnji dan… »

Predsednik Skupštine grada čestitao Božić

RT Kragujevac 07.01.2018
Božić je praznik radosti i nade koji nas ispunjava najlepšim osećanjima i ujedinjuje oko tradicionalnih i moralnih vrednosti. Dan Hristovog rođenja ujedno simbolizuje novi početak i pruža novu mogućnost da se potrudimo i postanemo bolji. U ime… »

Božićna čestitka gradonačelnika Kragujevca

RT Kragujevac 07.01.2018
U ovim svetim prazničnim danima koji nas podsećaju na okupljanje, zajedništvo, solidarnost, praštanje i pomirenje, želim da Božić u naša srca donese ljubav i svako dobro, a u naše domove sreću i blagostanje. U uverenju da će poruke Božića… »

Božić, najradosniji hrišćanski praznik

RT Kragujevac 07.01.2018
Badnji dan ali i Božić, prepuni su rituala, simbolike, živopisnih radnji, koje su povezane sa porodičnim i kultom ognjišta. Božić je jedan od najradosnijih praznika koji se slavi u hrišćanskom svetu pa i kod nas. Prema julijanskom kalendaru… »

Božićna poslanica vladike Jovana

RT Kragujevac 07.01.2018
Povodom praznika Rođenja Isusa Hrista, episkop šumadijski Jovan, uputio je sveštenstvu, monštvu i vernicima ove eparhije tradicionalnu Božićnu poslanicu. Uz hrićanski pozdrav „Mir Božiji – Hristos se rodi“ vladika Jovan je poručio:… »