Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 07.01.2018

Tradicionalno lomljenje česnice – najmlađi najsrećniji

RTS 07.01.2018
U Beogradu i ostalim gradovima širom Srbije po običaju se lomila česnica, a najsrećniji su izvukli po zlatnik. Ispred Hrama Svetog Save u Beogradu Unija pekara organizovala je tradicionalno lomljenje česnice. Lomljene su dve česnice – veća je… »

"Upozoreni smo od Kfora na moguće nemire"

RTS 07.01.2018
General Ljubiša Diković kaže da su mu u Kforu rekli da može doći do ugrožavanja bezbednosti u KZB i na KiM. General-potpukovnik Milosav Simović, komandant Kopnene vojske, istakao je da je aktueln bezbednosna situacija u Kopnenoj zoni bezbednosti… »

Obezbeđen dodatni novac za lečenje pacijenata sa retkim bolestima

RTS 07.01.2018
Svake godine država sve više i više izdvaja za lečenje pacijenata koji boluju od retkih bolesti. Vlada je i ove godine izdvojila novac za morkio sindrom, LAL deficit i retke tumore, rekao je za RTS ministar zdravlja Zlatibor Lončar. U toku sledeće… »

Vremenska prognoza – 8. januar

RTS 07.01.2018
Tokom dana malo i umereno oblačno i toplo uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar. Najviša dnevna temperatura od 8 na istoku do 16 stepeni na zapadu i u centralnim krajevima zemlje. Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne… »

Uhapšen nekadašnji iranski predsednik?

RTS 07.01.2018
Mahmud Ahmadinežad, nekadašnji iranski predsednik navodno je uhapšen i to zbog podsticanja protesta protiv vlade u Teheranu. Britanski Dejli mejl preneo je vest da je uhapšen Ahmadinežad tokom posete gradu Bušeru na zapadu Irana 28. decembra, u danu… »

Božićna liturgija u Gračanici u prisustvu kosovske policije i Kfora

RTS 07.01.2018
Brojni vernici iz centralnog Kosova okupili su se na božićna liturgiji koja je održana u Manastiru Gračanica, gde je služio episkop raško-prizrenski Teodosije. Tokom liturgije u manastirskom dvorištu bili su prisutni pripadnici Kosovske policije i… »

Dva časa nedeljno više za učenike prvog razreda gimnazije

RTS 07.01.2018
Od naredne školske godine u prvom razredu gimnazije učenici će birati dva od šest ponuđenih izbornih programa, pa će tako nedeljni fond povećati za dva časa, jer će broj obaveznih predmeta ostati isti. Sve to je predviđeno novim predlogom… »

Antić: Demografska politika u vrhu prioriteta Vlade

RTS 07.01.2018
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević obišli su porodilište KBC "Dragiša Mišović" i uručili poklone porodiljama i zaposlenima u toj zdravstvenoj ustanovi. Ministar Antić rekao… »

Princeza Katarina posetila dečje bolnice i uručila paketiće

RTS 07.01.2018
Princeza Katarina Karađorđević posetila je dečje bolnice u Beogradu, gde je deci podelila novogodišnje paketiće i čestitala im Božić. Princeza Katarina posetila je Pedijatrijsko odeljenje Instituta za ortopedsku hirurgiju Banjica, kao i… »

Povoljne vremenske prilike, popodne pojačan saobraćaj

RTS 07.01.2018
Povoljne vremenske prilike uslovljavaju dobru prohodnost puteva, a u popodnevnim satima očekuje se pojačan saobraćaj. Za mnoge poslednji neradni dan u okviru novogodišnjih i Božićnih prazika, sigurno će doneti pojačan saobraćaj pre svega na… »