Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 07.01.2018

Pravoslavni vernici slave Božić

RTV 07.01.2018
NOVI SAD, BEOGRAD - Danas je Božić za hrišćane koji se pridržavaju Julijanskog kalendara. Božić je dan kada Hrišćani obeležavaju rođenje Spasitelja - sina Božjeg Isusa Hrista. Božić danas slave vernici Srpske pravoslavne crkve, Ruske crkve… »

Vojska i na Božić obezbeđuje mir

RTV 07.01.2018
BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, proveli su božićno jutro sa pripadnicima Vojske Srbije angažovanim na obezbeđenju administrativne linije na bazi "Jezerska mahala" u… »

Država izdvojila novac za lečenje retkih bolesti

RTV 07.01.2018
BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas da je država izdvojila sredstva za terapiju obolelih od retkih bolesti za ovu godinu, kao i da će u toku sledeće nedelje zasedati upravni odbor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje na… »

Božićna liturgija u Gračanici u prisustvu Kfora

RTV 07.01.2018
GRAČANICA - Božićna liturgija povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika okupila je danas brojne vernike sa centralnog Kosova na liturgiji koja je održana u Manastiru Gračanica, gde je služio episkop raško-prizrenski Teodosije. Tokom liturgije u… »

Dva časa nedeljno više za učenike prvog razreda gimnazije

RTV 07.01.2018
BEOGRAD - Od naredne školske godine u prvom razredu gimnazije učenici će birati dva od šest ponuđenih izbornih programa, pa će tako nedeljni fond povećati za dva časa, jer će broj obaveznih predmeta ostati isti. Sve to je predviđeno novim… »

Demografska politika u vrhu prioriteta vlade

RTV 07.01.2018
BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević obišli su danas porodilište KBC "Dragiša Mišović" i uručili poklone porodiljama i zaposlenima u toj zdravstvenoj ustanovi… »

Princeza Katarina posetila dečije bolnice i uručila paketiće

RTV 07.01.2018
BEOGRAD - Princeza Katarina Karađorđević posetila je danas dečije bolnice u Beogradu, gde je deci podelila novogodišnje paketiće i čestitala im Božić. Princeza Katarina posetila je Pedijatrijsko odeljenje Instituta za ortopedsku hirurgiju… »

Vremeplov: Umro Nikola Tesla

RTV 07.01.2018
BEOGRAD - Na današnji dan 1943. godine umro je srpski naučnik i pronalazač Nikola Tesla. Po mnogima, jedan od najvećih umova u istoriji. Njegovim izumima u mnogo čemu postavljen je pravac naučno-tehničkog razvoja u 20. veku. Rođen je kao sin… »

Hleb naš nasušni i društvena solidarnost

RTV 07.01.2018
NOVI SAD - Najnoviji izveštaj "Međunarodnog saveta za zaštitu prirodnih resursa" pokazuje da se baci čak 40 posto kupljenih životnih namirnicama u tzv. razvijenim i zemljama u razvoju. Sve je podređeno iracionalnoj kupovini. Od napadnih reklama… »