Izvor: Sputnik/Društvo arhiva vesti 07.01.2018

Ruska pravoslavna crkva može da pomogne Srbiji (video)

Sputnik 07.01.2018
Ruska pravoslavna crkva je sada u takvoj situaciji da realno može dosta da pomogne Srbiji zato što ima svoje predstavnike i u Ujedinjenim nacijama, a ima i stalno predstavništvo pri Evropskoj uniji u Briselu, kaže starešina Podvorja RPC u Beogradu… »

Evo šta sve može da vam se dogodi na nervnoj bazi

Sputnik 07.01.2018
Koliko puta vam se desilo da čujete da je tegoba koju osećate sigurno psihosomatska, da ste to dobili od stresa ili nerviranja. A da li zaista možemo od toga da se razbolimo? Još je Hipokrat govorio koliko su naše misli, osećanja, stavovi, uverenja… »

Poraz za porazom: Gde će Amerika doživeti sledeći fijasko

Sputnik 07.01.2018
Iranska Revolucionarna garda saopštila je da su snage bezbednosti i narod Irana „porazili nemire koje su podstakli strani neprijatelji, uključujući SAD, Izrael i Saudijsku Arabiju“. Kraj protesta u Iranu čini se kao još jedan u nizu poraza… »

Nad Srbima izvršen svesni genocid: Slabe tuku, jake poštuju (foto)

Sputnik 07.01.2018
Hrišćanskim narodima nikad nije bilo lako kroz istoriju. Slabe tuku, jake poštuju - tako je bilo i tako će uvek biti, kaže za Sputnjik glavni sveštenik Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, protojerej Mihail Vasiljev. Kako vi kao pravoslavni sveštenik… »

Mesto u kojem skoro svi imaju rak — a niko ne zna zašto

Sputnik 07.01.2018
Nemačko selo ima dvostruko veću stopu oboljevanja od raka od državnog proseka... Iako je dom samo 1.500 ljudi, selo Vevelsflet postalo je svetski poznato, ali ne po dobrome. Naime, u tom nemačkom mestu čak svaki deseti stanovnik boluje od nekog… »

Amfilohije: Nema budućnosti na zločinima, ni Albanci nisu srećni

Sputnik 07.01.2018
Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kaže da Srpska pravoslavna crkva ne može da promeni svoje stavove i odrekne se Kosova, jer bi time morala da se odrekne sama sebe. „To apsolutno ne dolazi u obzir“, rekao je… »

Predizborno prestrojavanje: Ko će izaći Milu na crtu

Sputnik 07.01.2018
U godini u kojoj Crnu Goru očekuje više važnih izbornih ciklusa, već sada je očigledno da najveća snaga vladajuće Demokratske partije socijalista paradoksalno leži upravo u opoziciji, odnosno u njenoj sve većoj razjedinjenosti i neslozi… »

KVIZ: Kako proslavljamo Božić

Sputnik 07.01.2018
Rođenje Hristovo se kod nas slavi 7. januara. Najradosniji hrišćanski praznik se slavi u krugu najuže porodice i tada su svi na okupu. Veruje se da je Hristov duh u božićnim danima prisutan među ljudima, da donosi mir i praštanje. Proverite koliko… »

Sad je ogoljeno: Procurila istina koja otkriva suštinu američke politike u svetu

Sputnik 07.01.2018
Curenje u javnost memoranduma Stejt departmenta, prema kome su ljudska prava i demokratske vrednosti oružje koje Amerika na različite načine (zlo)upotrebljava prema saveznicima i prema protivnicima, do kraja je ogolilo američku spoljnu politiku kao… »

Trajanje u vremenu na ivici krika (video)

Sputnik 07.01.2018
Odavno sam shvatio da je život zapravo jedna tragikomična farsa. Da i u najdramatičnijim situacijama postoji zrnce komičnog, budalastog, otkrili su odavno Čehov i Šekspir. Tako i ja posmatram sopstveni život — kaže glumac Predrag Ejdus. S… »