Izvor: Studio B arhiva vesti 07.01.2018

BiH:Prekinut lanac trgovine oružjem prema Sloveniji

Studio B 07.01.2018
Pripadnici federalne uprave policije (FUP) uhapsili su organizatora krijumčarenja oružja i vojne opreme u Sloveniju i tragaju za više osoba koje su uključene u lanac trgovine naoružanjem, saopšteno je danas iz FUP-a. Na području Travnika u subotu… »

Tradicionalno lomljenje česnice ispred Hrama Sv. Save

Studio B 07.01.2018
Manifestacija „Božićno seoce“ i lomljenje česnice koje je prvi put organizovano na platou ispred Hrama Svetog Save, i narednih godina održavaće se na tom mestu i privlačiti veliki broj Beograđana i gostiju prestonice, kaže gradski menadžer… »

U pravoslavnim crkvama u regionu obeležen Božić

Studio B 07.01.2018
U svim pravoslavnim crkvama u regionu, koje Božić obeležavaju po Julijanskom kalendaru, danas su služene božićne liturgije na kojima je pročitana poslanica patrijarha Irineja, koji je vernike pozvao da srcem i dušom budu jedno. Božićna liturgija… »

MUP:Bomba pronađena pored pruge, nije vezana za prugu

Studio B 07.01.2018
Ministarstvo unutrašnjih poslova negiralo je navode pojedinih medija da je ručna bomba, pronađena danas kod Prijepolja, vezana žicom za šine i ističe da nema nikakve opasnosti po ljude i objekte. IZ MUP-a je saopšteno da je ručna bomba pronađena… »

Momak ostao u zapaljenom automobilu, vožen na reanimaciju

Studio B 07.01.2018
Mladić starosti oko 20 godina ostao je u automobilu koji se u Velikoj Moštanici tokom noći zapalio i usled toga zadobio teške telesne povrede nakon čega je prevezen na reanimaciju Urgentnog centra, rekla je „Tanjugu“ Nada Macura. Devojka starosti… »

Dodik čestitao Božić svim pravoslavcima

Studio B 07.01.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Božić patrijarhu Irineju, arhijerejima, sveštenstvu i vernicima, koji ovaj praznik obeležavaju po Julijanskom kalendaru i istakao da praznik Hristovog rođenja uvek iznova podseća da su ljubav… »

Danas sunčano i toplo, temperatura i do 19 stepeni

Studio B 07.01.2018
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo sa slabim i umerenim jugoistočnim vetrom. Najniža temperatura od -2 C na istoku i jugoistoku Srbije do 9 C na području Beograda. Najviša temperatura od 12 do 19 C, u Timočkoj Krajini hladnije, oko 10… »

Proslava Božića u svetu

Studio B 07.01.2018
U pravoslavnim hramovima širom sveta počelo je obeležavanje Božića. Od Jerusalima do Gruzije, od Kaira do Johanesburga vernici proslavljaju Božić. Običaji su različiti, ali je svim ljudima zajednička vera u Isusa Hrista. Patrijarh moskovski i… »

Grčka udruženja najavljuju protest zbog imena Makedonije

Studio B 07.01.2018
Nekoliko grčkih udruženja i organizacija najavilo je proteste za 21. januar u Solunu na kojem će izraziti protivljenje upotrebi naziva Makedonija u imenu današnje Republike Makedonije. Makedonski mediji prenose da je reč o protestu grčkih… »

Ðurić: Blokada manastira čin bezumlja

Studio B 07.01.2018
Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić rekao je danas da jučerašnja blokada manastira Presvete Bogorodice u Ðakovici od strane Albanaca predstavlja čin bezumlja. „Postavlja se pitanje šta ovde rade hiljade pripadnika KFOR-a, Euleks-a i svih… »