Izvor: Telegraf arhiva vesti 07.01.2018

Preminuo američki astronaut Džon Jang: Bio je šest puta u svemiru, jednom je poneo i sendvič (FOTO) (video)

Telegraf 07.01.2018
Jedini je astronaut koji je pilotirao i bio komandant četiri različite svemirske letelice. Američki astronaut Džon Jang, deveti čovek koji je hodao po površini Meseca, preminuo je u 87. godini od posledica upale pluća, saopštila je danas NASA… »

Ovako su pravoslavni vernici Božić proslavili u Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori (foto) (VIDEO)

Telegraf 07.01.2018
Na liturgijama je pročitana poslanica patrijarha Irineja, koji je vernike pozvao da srcem i dušom budu jedno. U svim pravoslavnim crkvama u regionu, koje Božić obeležavaju po Julijanskom kalendaru, danas su služene božićne liturgije na kojima je… »

Drama na pruzi Beograd-Bar: Pored šina kod Prijepolja pronađena ručna bomba

Telegraf 07.01.2018
Na pruzi Beograd-Bar u popodnevnim satima obustavljen je saobraćaj. Ručna bomba "kašikara" pronađena je danas pored pruge, na deonici Beograd-Bar, kod Prijepolja, kao i da bezbednost građana nije ugrožena, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu… »

"Logos postade tijelo i nastani SE među nama": Šta tačno Biblija kaže o rođenju Isusa Hrista (foto)

Telegraf 07.01.2018
"Bi čovjek poslan od Boga, po imenu Jovan. Ovaj dođe za svjedočanstvo, da svjedoči o svjetlosti, da svi vjeruju kroz njega. On ne bješe svjetlost, nego da svjedoči o svjetlosti. Bješe svjetlost istinita koja obasjava svakoga čovjeka koji dolazi na… »

Pucnjava u diskoteci u Užicu na Božić: Ranio trojicu muškaraca, posle ga prebilo obezbeđenje

Telegraf 07.01.2018
Napadača su potom savladali drugi radnici obezbeđenja i gosti, a on je zadobio teške povrede. Noćas se u diskoteci "Garaža" u Javnoj garaži u Užicu dogodio incident u kojem su povređena četvorica muškaraca. Kako je potvrđeno Telegrafu, Đ.S… »

Temperature u Australiji idu i preko 47 stepeni: Današnji dan je najtopliji od 1939. godine (FOTO) (VIDEO)

Telegraf 07.01.2018
Zbog požara u saveznoj državi Viktorija izdata je zabrana paljenja vatre na otvorenom, kao i na ostrvu Tasmanija. U Sidneju živa u termometrima danas dostiže 47,3 stepena C, zbog čega je današnji dan najtopliji od 1939. godine. Kako javlja BBC, u… »

Samo 11 odsto glasova! Nikad kraće izbacivanje, evo ko od njih troje više nije u Zadruzi! (VIDEO)

Telegraf 07.01.2018
Jelena Golubović večeras je vanredno napustila "Zadrugu", a potom je za njom izašao još jedan takmičar. Nominovani su ove nedelje bili Miljan Vračević, Bora Santana i Anđela Lazić, a jedno od njih je sa samo 11 odsto glasova večeras napustilo "… »

Posle 76 godina u ovom selu je prvi put zapaljen badnjak: Ono iz 1942. se ne zaboravlja tako lako (foto)

Telegraf 07.01.2018
Paljenju badnjaka prethodila je služba u crkvi Svetog Cara Lazara. Oko stotinak vernika sinoć je u gatačkom selu Pridvorica prisustvovalo paljenju badnjaka, piše etrebinje.com. Pravoslavni vernici u regionu proslavili Badnje veče: Svi su poslali istu… »

Od naredne godine 2 časa nedeljno više za učenike gimnazija

Telegraf 07.01.2018
U ponudi će biti programi: obrazovanje za održivi razvoj, primenjene nauke, umetnost i dizajn, pojedinac, grupe i društvo, zdravlje i sport, komunikacija i medijska kultura. Od naredne školske godine u prvom razredu gimnazije učenici će birati dva… »

Nebojša Stefanović obišao patrolu saobraćajne policije (FOTO)

Telegraf 07.01.2018
Stefanović je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i ove godine nastaviti sa unapređenjem materijalnog položaja i uslova rada svih pripadnika MUP-a. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović… »