Izvor: Vesti online/Društvo arhiva vesti 07.01.2018

Tradicionalno lomljenje česnice: Izvučena tri zlatna i 10 srebrnih dukata

Vesti online 07.01.2018
Tradicionalno lomljenje božićne česnice obavljeno je danas ispred Hrama Svetog Save u prisustvu Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja. Izvučena su tri zlatna i deset srebrnih dukata. Dukati su bili u dve česnice, od kojih je jedna izrađena od… »

Božićna liturgija u Gračanici u prisustvu kosovske policije i Kfora

Vesti online 07.01.2018
Brojni vernici iz centralnog Kosova okupili su se na božićna liturgiji koja je održana u Manastiru Gračanica, gde je služio episkop raško-prizrenski Teodosije. Tokom liturgije u manastirskom dvorištu bili su prisutni pripadnici Kosovske policije i… »

Masovna tuča u Kosovskoj Mitrovici na Badnji dan

Vesti online 07.01.2018
U Kosovskoj Mitrovici u subotu oko 15:42 h u ulici Kralja Petra I došlo je do masovne tuče između nekoliko lica, kaže portparol Kosovske policije Baki Keljani. On je za portal "Kossev" naveo da se "za lica koja su bila uključena u tuču, sumnja da su… »

"Za Dianu Budisavljević bismo potpisali, za Stepinca ne možemo"

Vesti online 07.01.2018
Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da Mešovita komisija, čiji je i on bio član, nije mogla da se složi o kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca, te da to pitanje, koje u SPC-u nikada nisu dovodili pod… »

Patrijarh Irinej: Kosovo je srpski Jerusalim

Vesti online 07.01.2018
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej pozvao je u Božićnoj poslanici vernike da srcem i dušom budu jedno sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji koje je "naš večni zalog". Istakao je da se ne sme zaboraviti da su Kosovo i Metohija srpski… »

Čitajte na Vesti Digital: Država prodaje zlatnu koku

Vesti online 07.01.2018
Tragom vesti da je Vlada Srbije na vanrednoj sednici održanoj 5. januara kasno uveče odlučila da 25-godišnju koncesiju aerodroma "Nikola Tesla" dodeli francuskoj kompaniji Vansi Erports, pojedini ekonomisti i konsultanti za strana ulaganja ističu da… »

Da li je demokratija u Srbiji mrtva?

Vesti online 07.01.2018
"Srbija, naravno, još uvek formalno ima parlamentarnu demokratija, ali nisam siguran da li ona zaista može tako da se nazove. Ukoliko u Narodnoj skupštini nema nikakve rasprave o najvažnijim državnim pitanjima kao što je budžet, onda se ne može… »

Mediji bruje o odlasku Ronalda iz Reala, ali je Zidan miran

Vesti online 07.01.2018
Iako se nedeljama spekuliše o mogućem odlasku Kristijana Ronalda iz Reala, trener šampiona Španije i Evrope je miran. - Ne mogu da zamislim Real Madrid bez Kristijana. Ne vidim ga kako igra za neki drugi klub - rekao je Francuz pred gostovanje Selti u… »

Bivša zatvorenica OVK: Gledala sam u oči ubice sina i muža...

Vesti online 07.01.2018
Bivša zatvorenica OVK Dragica Božanić, kojoj su teroristi oteli i ubili sina Nemanju, supruga Mladena nije sigurna da li će Specijalni sud za kazniti zločice. Dodala je i da ne odustaje od borbe za pravdu. Svedočiće gde god bude trebalo, kaže, kao… »

Šta je sve obavezno na Božićnoj trpezi?

Vesti online 07.01.2018
Česnica i pečenica su prve asocijacije na Božićnu trpezu. Međutim, većina je zaboravila na još jedan ukusni "dodatak". Pažljivo pročitajte ovu strofu iz pesme "Božić, Božić, Božić Bata", naročito obratite pažnju na poslednju reč: "U… »