Izvor: Vesti online/Ekonomija arhiva vesti 07.01.2018

Dinar raste preko vikenda

Vesti online 07.01.2018
Dinar će u ponedeljak, 8. januara, ojačati prema evru za 0,2 odsto u odnosu na danas i zvanični srednji kurs iznosiće 118,7957 dinara za evro, objavila je NBS. Dinar će u ponedeljak biti jači prema evru za 0,7 odsto nego pre mesec dana, a na… »

Dojče vele: Tražite hitno posao u Nemačkoj? Pročitajte ovo

Vesti online 07.01.2018
Do posla u Nemačkoj preko Fejsbuka? Zvuči kao jeftini slogan neke agencije, piše Dojče vele. Zaista, ova društvena mreža mnogima s prostora bivše Jugoslavije pomaže da se zaposle, ali je istovremeno stecište raznih prevaranata. Još pre koji… »

Hoće li Rusija izaći iz Svetske trgovinske organizacije?

Vesti online 07.01.2018
Rusija bi mogla da izađe iz Svetske trgovinske organizacije (STO) u slučaju da se ispuni zahtev EU za naplatu kazne od 1,39 milijardi evra godišnje od Rusije zbog ograničavanja uvoza svinjskog mesa, izjavio je za Sputnjik prvi zamenik… »

Na šta potrošiti pare koje ćemo dobiti za "Teslu"?

Vesti online 07.01.2018
Ekonomista Ljubodrag Savić smatra da je, iz ugla privatizacije, odluka o davanju Aerodroma "Nikola Tesla" pod koncesiju, finansijski zadovoljavajuća. Njegova preporuka je, kaže, da se dobijeni novac upotrebi za smanjenje javnog duga ili za kapitalne… »

Novi zakon o akcizama: Hoće li poskupeti kafa?

Vesti online 07.01.2018
Novi Zakon o akcizama, kojim se uvodi akcizna markica na kafu, stupio je na snagu 1. januara. Time bi država trebalo da prihoduje više milijardi dinara, ali je otvoreno pitanje - kako to utiče na cenu kafe za krajnje potrošače? Ekonomisti kažu da… »