Vojvodina arhiva vesti 07.01.2018

Isključenja struje za ponedeljak, 8. januar

Moj Novi Sad 07.01.2018
Zbog radova na električnoj mreži, "Elektrovojvodina" će sutra isključivati potrošače u Novom Sadu i Beočinu. Novi Sad: - od 8 do 14 sati: povremeno u pojedinim ulicama naselja Klisa i Slana Bara. Beočin: - od 8 do 14 sati: povremeno u delu naselja… »

Evo koliko bi struje trošili mačevi iz "Ratova zvezda"

B92 07.01.2018
Student Luk Vilkoks sa Univerziteta u Lesterširu izračunao je koliko bi energije trošili svetlosni, odnosno laserski mačevi iz "Ratova zvezda", kada bi takvo oružje postojalo. Vilkoks je kao početnu tačku za svoje proračune uzeo to što je u prvoj… »

Ipak neće biti 17 stepeni: Evo koji će podeljak živa u termometru dostići ovoga Božića

Srbija danas 07.01.2018
Najniža temperatura -2 C. U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo sa slabim i umerenim jugoistočnim vetrom. Najniža temperatura od -2 C na istoku i jugoistoku Srbije do 9 C na području Beograda. Najviša temperatura od 12 do 19 C, u… »

Toplo, oblačno, kiša krajem sedmice

NoviSad.com 07.01.2018
Novi Sad – Sledeće sedmice biće toplo za ovo doba godine, povremeno naoblačno, a padavine možemo očekivati tek u petak. Nažalost, prave zime još uvek nema. Sutra će najniža temperatura biti oko pet stepeni, a najviše dnevna oko 12 tepeni… »

Žigmanov: Institucije Hrvata iz Vojvodine i Srba iz Hrvatske uspešno sarađuju

Beta 07.01.2018
Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov izjavio je da institucije hrvatske nacionalne manjine u Srbiji kontinuirano i uspešno saradjuju sa institucijama Srba u Hrvatskoj, a ocenio je da mediji tome ne pridaju dovoljno… »

Vremenska prognoza za 8. januar (ponedeljak)

Subotica.com 07.01.2018
Tokom sutrašnjeg dana, temperatura će se kretati u rasponu od 5 do 11 stepeni, a duvaće slab, pretežno jugoistočni vetar, brzinom do 3 metra u sekundi. Dan će obeležiti oblačno, suvo i prijatno vreme za ovo doba godine. Jutarnje časove… »

Korinđaši i ovog Božića jahali Đurđevom

Dnevnik 07.01.2018
U Đurđevu, selu nadomak Novog Sada, već decenijama se obeležava Božić na specifičan način - tradicionalnim jahanjem konja i pevanjem božićnih pesama. Ovaj običaj prenosi se s kolena na koleno. Korinđanje odiše prazničnim duhom i uveseljava… »

Preminuo Rej Tomas, osnivač grupe "The Moody Blues"

Radio 021 07.01.2018
Osnivač proslavljene britanske rok grupe "The Moody Blues" Rej Tomas preminuo je u 76. godini života, četiri meseca pre nego što će grupa zvanično postati član Rokenrol kuće slavnih u Klivlendu. U saopštenju diskografske kuće "Ezoterik… »

Izmenjeno radno vreme ambulanti tokom naredne sedmice

Subotica.com 07.01.2018
Tokom naredne sedmice, od 8. do 12. januara, ambulante Ogranak 7, Tavankut i Studentska radiće po izmenjenom radnom vremenu. Kako je saopšteno iz Doma zdravlja, ambulanta Ogranak 7 u utorak će raditi od 7 do 14 časova, dok je ostalim danima radno… »

Topli božićni dani

RTV 07.01.2018
SUBOTICA - Pravoslavni Božić Subotičani su dočekali sa veoma visokom temperaturom za ovo doba godine. Prošli januar je bio jedan od najhladnijih u poslednjih tridesetak godina. Sada beležimo temperaturu koja je za desetak stepeni viša od proseka… »