Ekonomija arhiva vesti 14.01.2018

Fejsbuk gubi više od 3 milijarde dolara zbog promena koje uvodi!

Srbija danas 14.01.2018
Odluka je doneta! Nakon što je u četvrtak objavljeno da se Fejsbuk vraća na "News feed"-u ponovo početi da favorizuje objave prijatelja, i drastično smanjiti količinu plaćenih oglasa, deonice Fejsbuka su već u petak pale za gotovo pet posto, piše… »

Grčka će dozvoliti upotrebu kanabisa u medicinske svrhe

Radio 021 14.01.2018
Grčka se sprema da dozvoli upotrebu kanabisa u medicinske svrhe putem amandmana koji će uskoro biti podnet parlamentu i to bi trebalo da privuče investicije, izjavio je pomoćnik grčkog ministra poljoprivrede Janis Cironis. "Za nekoliko nedelja u… »

Svjetska tržišta i dalje rastu, globalna ekonomija jača

SEEbiz 14.01.2018
LONDON – Na svjetskim su burzama i u drugom tjednu nove godine cijene dionica znatno porasle, pri čemu su na Wall Streetu dosegnule nove rekordne razine, jer su ulagači optimistični u vezi rasta najvećih svjetskih gospodarstava i zarada kompanija… »

Ljajić sa potpredsednikom vlade Turske: Realizacija projekata dogovorenih sa Turskom kreće na proleće

Kurir 14.01.2018
Ministаr trgovine, turizmа i telekomunikаcijа Rаsim Ljаjić sаstаo se dаnаs u Bursi sа potpredsednikom Vlаde Turske Hаkаnom Čаvušogluom, sа kojim je rаzgovаrаo o unаpređenju ekonomskih odnosа dve zemlje i reаlizаciji… »

Štednja – šansa za osiguranja, investicione fondove, ali i državu

RTS 14.01.2018
Moguće je da Srbija ima više od 18.000 milionera, kako su to nedavno pisali podgorički mediji, izveštavajući o svoja 54 milionera. Ali samo kada se štednja u bankama obračuna u dinarima. U evrima slika mnogo drugačija. Na samo 350 računa je više… »

Ovako vas varaju komunalna preduzeća: 6 načina kako izvlače pare od potrošača

Kurir 14.01.2018
Korisnici komunalnih usluga susreću često sa kršenjem prava potrošača kao što su ograničeni kriterijumi za korišćenu uslugu, kao i ograničanje rokova za reklamaciju ili naplata fiksne naknade, uprkos tome što zakon propisuje da se plaća samo… »

Država gradi ledolomac

Radio 021 14.01.2018
Država će ove godine sopstvenim novcem napraviti specijalno plovilo "ledolomac" i za tu svrhu je obezbeđeno oko tri miliona evra. U slučaju niskih temperatura i pojave leda, kao što je to bio slučaj početkom prošle godine, biće kao i tada… »

Kreativna statistika kojom političari godinama "smanjuju" javni dug

Radio 021 14.01.2018
Stručnu javnost je pre nekoliko dana prilično iznenadila tvrdnja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je javni dug naše zemlje u odnosu na bruto domaći proizvod smanjen na 57 odsto, odnosno da se našao ispod mastrihtskog kriterijuma… »

Trgovcima objavili „rat” zbog kriške karfiola

Politika 14.01.2018
Zbog žestoke kritike javnosti jer su papreno prodavali odreske od karfiola, britanski lanac „Marks i Spenser” povukao ove proizvode iz prodaje. Lanac supermarketa „Marks i Spenser” u Velikoj Britaniji povukao je sve zalihe „odreska od… »

Temperatura pada, Jagodina proizvodi sneg

B92 14.01.2018
Jagodina -- Sistem za veštačko osnežavanje postavljen u Izletištu "Potok" u Jagodini, poslednji put je proveren i tehnički je spreman za proizvodnju snega. To je izjavio sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza (JASA) Zoran Gligorijević. "Kada… »