Ekonomija arhiva vesti 14.01.2018

Zakerberg će izgubiti tri milijarde dolara zbog velike promene na Facebooku

Radio 021 14.01.2018
Nakon što je u četvrtak objavljeno da se Facebook vraća u staro izdanje, odnosno da ćemo na news feedu opet gledati objave prijatelja, a ne plaćene oglase, deonice Facebooka su već u petak pale za gotovo pet odsto, piše Independent. Forbes je… »

Mamac za investitore: Grčka se sprema da legalizuje kanabis u medicinske svrhe

Kurir 14.01.2018
"Za nekoliko nedelja u parlamentu će biti predstavljen amandman kao zakonski okvir za gajenje kanabisa i proizvodnju farmaceutskih preparata na toj osnovi, što će otvoriti put za strane investicije u Grčkoj", rekao je Cironis. Procenjuje se da bi tim… »

Svjetska tržišta i dalje rastu, globalna ekonomija jača

SEEbiz 14.01.2018
LONDON – Na svjetskim su burzama i u drugom tjednu nove godine cijene dionica znatno porasle, pri čemu su na Wall Streetu dosegnule nove rekordne razine, jer su ulagači optimistični u vezi rasta najvećih svjetskih gospodarstava i zarada kompanija… »

Ljajić sa potpredsednikom turske vlade

RTS 14.01.2018
Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se u Bursi sa potpredsednikom Vlade Turske Hakanom Čavušogluom, sa kojim je razgovarao o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje i realizaciji… »

Štednja – šansa za osiguranja, investicione fondove, ali i državu

RTS 14.01.2018
Moguće je da Srbija ima više od 18.000 milionera, kako su to nedavno pisali podgorički mediji, izveštavajući o svoja 54 milionera. Ali samo kada se štednja u bankama obračuna u dinarima. U evrima slika mnogo drugačija. Na samo 350 računa je više… »

Čak i tu nas varaju: Ovo je šest najčešćih načina na koji nam izvlače pare kad plaćamo komunalne usluge

Blic 14.01.2018
Sa brojnim kršenjem prava potrošača susreću se i svi korisnici komunalnih usluga. Ne samo da su kriterijumi za obračun cene ne odražavaju stvarno korišćenu uslugu, već se i ograničavaju rokovi za reklamaciju računa, naplaćuju fiksne naknade… »

Ulaganje: Srpska pamet pravi ledolomac

Kurir 14.01.2018
Država će ove godine sopstvenim novcem izgraditi specijalno plovilo - ledolomac i za tu svrhu je obezbeđeno oko tri miliona evra. U Ministarstvu poljoprivrede kažu da se u prethodnom periodu na redovne godišnje javne nabavke Republičke direkcije za… »

Kreativna statistika kojom političari godinama "smanjuju" javni dug

Radio 021 14.01.2018
Stručnu javnost je pre nekoliko dana prilično iznenadila tvrdnja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je javni dug naše zemlje u odnosu na bruto domaći proizvod smanjen na 57 odsto, odnosno da se našao ispod mastrihtskog kriterijuma… »

Trgovcima objavili „rat” zbog kriške karfiola

Politika 14.01.2018
Zbog žestoke kritike javnosti jer su papreno prodavali odreske od karfiola, britanski lanac „Marks i Spenser” povukao ove proizvode iz prodaje. Lanac supermarketa „Marks i Spenser” u Velikoj Britaniji povukao je sve zalihe „odreska od… »

Temperatura pada, Jagodina proizvodi sneg

B92 14.01.2018
Jagodina -- Sistem za veštačko osnežavanje postavljen u Izletištu "Potok" u Jagodini, poslednji put je proveren i tehnički je spreman za proizvodnju snega. To je izjavio sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza (JASA) Zoran Gligorijević. "Kada… »