Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 14.01.2018

SNS: Usvojena izborna lista za izbore u Beogradu

Blic 14.01.2018
Na sednici Predsedništva i GO Beograd Srpske napredne stranke, danas je usvojena izborna lista za gradske izbore u Beogradu, pod nazivom "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!", saopštila je ta stranka. "Predsedništvo SNS zaključilo je da… »

"Sramotni i kukavički napadi": Đurić: Zaustaviti teror protiv srpskog stanovništva

Blic 14.01.2018
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najoštrije je danas osudio "sramotne i kukavičke napade" na imovinu Srba na Kosovu i ocenio da je veoma neodgovorno to što međunarodna zajednica nije preduzela aktivnije korake kako bi se ovaj… »

"Njujork tajms": Oči sveta uprte u Kosovo, suditi svakom zločincu

Blic 14.01.2018
"Njujork tajms" objavio je tekst u kome ukazuje da pokušaji kosovskih političara da ukinu Specijalni sud za ratne zločine, formiran da procesuira zločine koje su činili Albanci, prete da "naruše odnose" Prištine sa zapadnim saveznicima. U tekstu… »

Uprava o slučaju stana: Transakcija nema neposredne veze sa Vulinom

Blic 14.01.2018
Uprava za sprečavanje pranja novca pri Ministarstvu finansija saopštila je večeras da transakcija od preko 200.000 evra jeste bila za kupovinu nepokretnosti ali od strane lica koje nema veze sa Aleksandrom Vulinom i njegovom porodicom. Podaci tog lica… »

Intervju: Dragan Šutanovac: Uspeh je jedino smena Vučićevog režima

Blic 14.01.2018
Razmišljamo o tome da listu nazovemo “Lista protiv Aleksandra Vučića” jer je krajnje licemerno kad Vučić kaže da mi ne volimo Beograd - kaže u intervjuu za “Blic” Dragan Šutanovac, lider Demokratske stranke. Kandidat DS i Nove stranke za… »

Naprednjaci kritikovali Šutanovca: "Subvencije za poljoprivredu rastu iz godine u godinu"

Blic 14.01.2018
Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke istakao je da grad Beograd iz godine u godinu povećava budžet za subvencije za poljoprivredu. SNS je oštro kritikovao lidera DS Dragana Šutanovca i prethodnu gradsku vlast navodeći da su 2011. godine… »

Abe: Postoji pojačano interesovanje japanskih kompanija za Srbiju

Blic 14.01.2018
Japanski premijer Šinzo Abe ocenio je da Srbija drži ključ stabilnosti u regionu zapadnog Balkana, i najavio intenziviranje saradnje dve zemlje u narednom periodu. Abe, koji danas stiže u posetu Srbiji, izrazio je očekivanje da će s predsednikom… »

Hirurg, balerina, profesor: Ko je u prvih 20 na listi SNS za Beograd

Blic 14.01.2018
Srpska napredna stranka utvrdila je danas konačnu izbornu listu za predstojeće izbore u Beogradu, na kojoj, među prvih 20, gotovo da nema političara, a prvi na listi je hirurg dr Zoran Radojičić. Druga na listi, je balerina Aja Jung (1972)… »

Brnabić: U politici nije sve dozvoljeno, sa Vučićem bih se savetovala i da nije predsednik

Blic 14.01.2018
Svaki minut razmišljam o interesu građana Srbije i o tome šta mi kao Vlada možemo da uradimo za njih, poručila je premijerka Srbije Ana Brnabić i dodala da su jedino rezultati važni. Brnabićeva nije želela da se bavi spekulacijama da su pojedine… »

"Hvala, ali Ne hvala": Zašto cela opozicija beži od Saše Radulovića?

Blic 13.01.2018
"Hvala, ali ne hvala" otprilike zvuči odgovor tri opoziciona pokreta kojima je Pokret "Dosta je bilo" (DJB) juče uputio poziv za razgovor o saradnji na beogradskim izborima. DJB je pokrete Luke Maksimovića Belog, Dveri i "Ne davimo Beograd" označio… »