Izvor: Dnevnik/Zabava arhiva vesti 14.01.2018

Manuši, beba koja je težila 400 grama, izborila se za život

Dnevnik 14.01.2018
NjU DELHI: Beba Manuši, koja je pri rođenju težila samo 400 grama i bila duga 21 centimetar, nakon više od šest meseci otpuštena je iz dečije bolinice u Indiji kući pošto je "struktura njenog mozga normalna i oči joj se razvijaju kako treba"… »

Šareni tvor ugroženi stanovnik Srbije važi za veštog lovca

Dnevnik 14.01.2018
Šareni tvor spada u ugroženu divlju životinju koja naseljava Srbiju. On je sitan mesožder i hrani se uglavnom glodarima i pticama, a rasprostranjen je širom evropskog kontinenta, kao i u nekim delovima Azije. Nekada davno, avganistanski trgovci… »

Neiskusni vežbač iz Sarajeva hit na internetu

Dnevnik 14.01.2018
Snimak iz jedne teretane u Sarajevu nasmejao je ceo svet. Naime, jedan od članova teretane na pogrešan način pokušao je da koristi spravu za vežbanje. Reč je o takozvanoj lat mašini, na kojoj se izvode vežbe za leđne mišiće. Ta sprava se… »

Maženje psa smanjuje mnoge rizike

Dnevnik 14.01.2018
Dokazano je da nas psi čine srećnim, međutim novo istraživanje koje dolazi iz Švedske, odnos psa i čoveka podižu na sasvim novi nivo. Naime, istraživači su nadgledali više od 3,4 miliona ljudi u periodu od 12 godina i pratili njihovo zdravlje… »

Kako prevazići fobiju od mačaka

Dnevnik 14.01.2018
Najpoznatiji strah na svetu je klaustrofobija ili strah od zatvorenog, skučenog prostora, zatim sledi akrofobija ili strah od visine, detofobija-strah od zubara, zoofobija- strah od životinja. I negde je logično bojati se opasnih životinja, ali mnogo… »

Iza izloga: Jednom, kad se dasa opusti

Dnevnik 14.01.2018
Ok, bila je Nova godina, bio je i vatromet, bili su i pokloni, i želje, i prskalice... Bili i, kako to obično biva, prošli. Sad još samo da prođe ovaj „najduži“ mesec u godini; da nekako „prebacimo“ januar i da se polako, ali sigurno… »

Iz Japana, s ljubavlju (2): Opasnost, čuvajte se kajtova!

Dnevnik 14.01.2018
Plaža u Tokiju izgleda fantastično, bar meni. Zaliv zatvaraju veštačka ostrvca koja su tu nasuta dok je još Japan pokušavao da spreči Komodora Perija da uplovi u prestonicu i prisili je da se otvori svetu (što se svejedno desilo). Među njima je i… »