Izvor: Dnevnik/Svet arhiva vesti 14.01.2018

Peru: Dve osobe poginule, više desetina povređeno i nestalo

Dnevnik 14.01.2018
LIMA: Najmanje dve osobe su poginule, 17 se vodi kao nestalo, a više desetina je povređeno kada je zemljotres jačine 7,1 stepeni Rihterove skale danas pogodio Peru, saopštili zvaničnici. Guvernerka regiona Arekipa Jamila Osorio objavila je na Tviteru… »

Turska: Avion s putnicima skliznuo s piste, zaustavio se tik uz more

Dnevnik 14.01.2018
ANKARA: Avion turske niskotarifne kompanije skliznuo je sinoć sa piste po sletanju u turskoj pokrajini Trabzon i zaustavio se na blatnjavoj padini, na samo nekoliko metara iznad mora, što je izazvalo paniku među putnicima. Snimci objavljeni na… »

Laktalis povlači 12 miliona kutija mleka i plaća odštetu

Dnevnik 14.01.2018
PARIZ: Direktor kompanije Laktalis Emanuel Besnije izjavio je danas da je iz 83 zemlje povučeno više od 12 miliona kutija mleka u prahu za bebe nakon što je u fabrici otkrivena salmonela. On je u intervjuu za nedeljnik "Žurnal di dimanš" rekao da će… »

Proradio vulkan, evakuisano na hiljade žitelja

Dnevnik 14.01.2018
MANILA: Najaktivniji vulkan na Filipinima, Majon, počeo je da izbacuje delove lave do svog kratera, u blagoj erupciji, te su zvaničnici danas naredili evakuaciju na hiljade žitelja. Filipinski vulkanološki i seizmološki institut upozorio je da je… »

Rasistički ispad na račun buduće supruge princa Harija

Dnevnik 14.01.2018
LONDON: Devojka lidera desničarske Partije za nezavisnost Velike Britanije (UKIP), Džo Marni, izbačena je iz partije zbog njenih rasističkih poruka na račun buduće supruge princa Harija, američke glumice Megan Markl. Marnijeva je, u porukama koje… »

Većina Grka protiv termina Makedonija u rešenju za ime BJRM

Dnevnik 14.01.2018
ATINA: Većina Grka ne želi da se termin "Makedonija" koristi u bilo kakvom rešenju spora oko imena sa severnim susedom, pokazuje danas objavljena anketa. Na pitanje da li Grčka treba da prihvati složenicu koja sadrži termin "Makedonija", 68 odsto… »

Stoltenberg: Podržavamo ideju o svetu bez nuklearnog oružja

Dnevnik 14.01.2018
STOKHOLM: Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je danas da taj vojni savez podržava ideju o svetu bez nuklearnog oružja, ali da ne veruje da se to može postići nametanjem zabrane kroz konvenciju o nuklearnom naoružanju Ujedinjenih nacija… »

Na fasadi Trampovog hotela projektovana vulgarna reč

Dnevnik 14.01.2018
VAŠINGTON: Umetnik i aktivista Robin Bel projektovao je na fasadi jednog od hotela američkog predsednika Donalda Trampa u Vašingtonu reč "vuko..bina", nakon burnih reakcija koje su izazvali navodi da je Tramp koristio upravo tu vulgarnu reč govoreći… »

Rohani: SAD nisu podrile sporazum, dugotrajna pobeda Irana

Dnevnik 14.01.2018
TEHERAN: Predsednik Irana Hasan Rohani izjavio je danas da SAD nisu uspele da podriju nuklearni sporazum između zvaničnog Teherana i velikih sila i pozdravio ga kao "dugotrajnu pobedu" Irana, javila je državna televizija te zemlje. "Američka… »

Dodik: Nisam protiv SAD i EU,ali jesam protiv držanja lekcija

Dnevnik 14.01.2018
BEOGRAD: Biti dosledan ne znači biti tvrd, kaže predsednik RS Milorad Dodik povodom primedi da vodi tvrdu politiku prema Zapadu uz napomenu da on nije protiv SAD ili EU, ali da jeste protiv, kako kaže, "njihovog razbacivanja i držanja predavanja u… »