Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 14.01.2018

Tramp: "Program DACA je mrtav"

Glas Amerike 14.01.2018
Predsednik Donald Tramp danas tvrdi da američki program za zaštitu mladih imigranata od deportacije "verovano mrtav" istakavši da ga opozicione demokrate "zapravo ne žele", već da samo žele da budu u mogućnosti da pričaju o tom pitanju. Sudbina… »

Izvinjenje zvaničnika zbog lažne uzbune na Havajima

Glas Amerike 14.01.2018
Guverner Havaja, Dejvid Ige, rekao je da je lažna uzbuna na napad projektilom, koja je uvela paniku medju ostrvljane u subotu ujutru "potpuno neprihvatljiva " i da je uzrokovana ljudskom greškom. Ige je novinarima rekao da je "bio gnevan i razočaran"… »

Upozorenje Vašingtona putnicima iz SAD zbog mogućih nemira na severu Kosova

Glas Amerike 14.01.2018
Američki Stejt department upozorio je američke građane koji nameravaju da idu na Kosovo, posebno na sever - u Mitrovicu, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan - da budu oprezni, objavila je u novom obaveštenju za putovanja Ambasada SAD u Prištini… »

Čelsi Mening se kandiduje za američki Senat

Glas Amerike 14.01.2018
Uzbunjivačica Čelsi Mening, koja je promenila pol, želi da postane američka senatorka i da predstavlja državu Merilend, sudeći po podnescima za federalne izbore. Ona bi trku vodila kao demokrata, izaivajući senatora u dva mandata Bena Kardina, na… »

Još jedan dan demonstracija u Tunisu

Glas Amerike 14.01.2018
Sindikati političkih stranaka organizovali su danas još jedan dan demonstracija u Tunisu. Jednonedeljni protesti su zahvatili prestonicu i druge gradove te severno afričke zemlje. Oni su podstaknuti rastućim frustracijama zbog socijalnih i ekonomskih… »

"Vukovi i ratnici" - program za pomoć veteranima

Glas Amerike 14.01.2018
Nepredvidive i agresivne prirode, mešance nastale ukrštanjem vukova i pasa je veoma teško pripitomiti i čuvati kao kućne ljubimce. Međutim vlasnici Lokvud centra za zbrinjavanje životinja u Kaliforniji kažu da su ti mešanci, baš zbog njihove… »

Britanija želi u TPP posle izlaska iz EU

Glas Amerike 14.01.2018
Britanija je izrazila nadu da će se priključiti Trans-pacifičkom partnerstvu, poznatom kao TPP, koji predstavlja sporazum o slobodnoj trgovini o kom trenutno pregovara jedanaest zemalja koje izlaze na Pacifik i Južno kinesko more. Razlog za to je jer… »

Fliperi ponovo popularni, 2017. održane hiljade takmičenja

Glas Amerike 14.01.2018
Fliperi još nisu postali olimpijski sport, ali privlače sve više vrhunskih sportista, dok je u poslednje vreme porastao i broj međunarodnih takmičenja. Fliperi postoje još od 1870-ih, a za uspešno igranje na njima potrebni su mirna ruka i… »

Nove mašine "otkrivaju" eksplozive i drogu

Glas Amerike 14.01.2018
Na aerodromima se obično koriste psi, koji su istrenirani da nanjuše eksploziv ili nelegalne droge, ali uskoro bi mogle da se pojave visokotehnološke mašine napravljene da “njuše” vazduh, tako da prenosioci kofera i stručnjaci za bombe mogu da… »