Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 14.01.2018

Vulin: U Srbiji trenutno oko 4.000 migranata

Politika 14.01.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, pripadnike Zajedničkih snaga Vojske Srbije i MUP-a Srbije, angažovane na obezbeđenju državne granice na objektu „Mokranje”… »

Širom Srbije dočekana srpska Nova godina

Politika 14.01.2018
Beograđani su srpsku Novu godinu dočekali uz veliki vatromet ispred Hrama Svetog Save, kao i uz koncerte na otvorenom ispred zgrade opštine Zvezdara. Ovogodišnju proslavu srpske Nove godine kod Hrama obeležili su horovi muzičkih škola… »

Srpska forenzičarka među devet najboljih u svetu

Politika 14.01.2018
Istraživanje dr Dragane Zgonjanin Bosić postiglo obećavajuće rezultate u rasvetljavanju krivičnih dela, pružajući specifičnu i osetljivu detekciju muške DNK, prvenstveno kod seksualnih zlostavljanja. Novi Sad - Dr Dragana Zgonjanin Bosić iz… »

Zbirke zadataka od utorka u prodaji

Politika 14.01.2018
U publikacijama koje je pripremio Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, nalaze se i rešenja zadataka. Zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa za pripremu đaka koji polažu malu maturu su… »

Od nekih diploma nikakva korist

Politika 14.01.2018
Sve više je upisnih i diplomiranih studenata, ali ne i onih koji su potrebni ovdašnjem tržištu, pa neki od njih odlaze u inostranstvo i tamo rade poslove sa nižim kvalifikacijama. Već nekoliko godina, izuzev u 2017, u Srbiji se povećava udeo… »

Naučnici vole da sade drveće

Politika 14.01.2018
U dvorištu Instituta za fiziku, na mestu gde su nekada bili kopovi ciglarske gline, a potom smeće, nastaje park po ugledu na onaj na Ušću, posvećen prijateljstvu. Institut za fiziku u Beogradu pominje se često kao jedna od vodećih… »

Donatorski doručak za obnovu Prve kragujevačke gimnazije

Politika 14.01.2018
Kragujevac – U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, koja je četvrtog januara ujutru teško oštećena u podmetnutom požaru, juče u 10 i 30 priređen je donatorski doručak u organizaciji udruženja „300 Kragujevčana”. Pozivu su se odazvali bivši i… »

Krivokapić: Vrhunski uslovi, sjajna ekipa

Politika 14.01.2018
Jedan od najpoznatijih kolorektalnih hirurga u svetu juče s kolegama iz Niša operisao u jednoj od 17 hirurških sala novog Kliničkog centra. Niš – „Imao sam mogućnosti i izuzetne posebne prilike da tokom svoje dugogodišnje karijere kao gost… »

Duga tradicija uzgoja vinove loze u Negotinskoj Krajini

Politika 14.01.2018
Gajenje vinove loze i proizvodnja vina u Srbiji potiču od vremena starih Rimljana, i vladavine Marka Aurelija Proba (275–282). Sa Fruške gore, gde su posađeni prvi čokoti, gajenje vinove loze se proširilo do Smedereva, a odatle, prateći reku… »