Izvor: Radio 021/Zabava arhiva vesti 14.01.2018

VIDEO: Reka koja ubija sve što u nju uđe

Radio 021 14.01.2018
Zvuči kao legenda koja se priča deci, ali ova reka je zaista stvarna i smrtonosna. Kad je Andrés Ruzo odrastao u peruanskoj Limi, njegov deda mu je pričao neverovatnu priču o drevnom izgubljenom gradu od zlata u prašumi Amazona, kao i o mističnoj… »

Velikim afričkim sisarima zbog ratova preti izumiranje

Radio 021 14.01.2018
Velikim afričkim sisarima preti izumiranje u zonama pogođenim ratom, navodi se u studiji u časopisu "Nejčer" (Nature) u kojoj piše da nada u obnovu životinjskog fonda postoji ako se preduzmu odgovarajuće mere. U studiji koju je predvodio Džošua… »

Beba panda najveća atrakcija zoološkog vrta u Francuskoj

Radio 021 14.01.2018
Prvo mladunče pande koje je rođeno u Francuskoj po prvi put je prikazano u javnosti. Juan Meng, čije ime na kineskom jeziku znači "ispunjenje snova", rođen je pre pet meseci u Francuskoj i trenutno je glavna je atrakcija u zoološkom vrtu Buval u… »

Kako da pročitate Messenger poruku, a da se to ne vidi

Radio 021 14.01.2018
Želite da čitate Messenger poruke, a da pošiljalac to ne zna? No seen aplikacija je ona koju tražite. No seen aplikacija je besplatna, i ne sadrži plaćene servise. Omogućava čitanje primljenih Messenger poruka, a da osoba ili grupa koja vam ih je… »

Ed Širan i Dua Lipa favoriti za Brit nagradu

Radio 021 14.01.2018
Pevač Ed Širan koji je nedavno izdao treći album i mlada pevačica Dua Lipa favoriti su za britansku muzičku nagradu Brit osvojivši najviše nominacija. Širanov album "Divide", koji je rasprodat u Velikoj Britaniji, nominovan je za najbolji… »

Palma: Dačić sve više liči na Tita

Radio 021 14.01.2018
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma tvrdi da predsednik SPS Ivica Dačić "sve više liči na Tita", koji je bio garant stabilnosti tadašnje Jugoslavije, baš kao što je, kako navodi i "Dačić danas garant stabilnosti današnje… »

Rizik od oboljenja kičme je veći kod pušača

Radio 021 14.01.2018
Rizik od bolova u donjem delu kičme veći je kod pušača, a to su bolovi koje bi trebalo sanirati operativnim zahvatom, sugeriše novo švedsko istraživanje. Naučnici su usmerili pažnju na čest uzrok bolova u donjem delu kičme, koji je poznat kao… »

Austrijanci vole odmor u domovini, neki se odluče za obilazak Evrope

Radio 021 14.01.2018
Mnoge destinacije se bore za turiste iz Austrije, u vreme povećanog straha zbog terorizma i političke nestabilnosti u pojedinim zemljama. Austrijanci rado putuju i to je ostalo nepromenjeno u odnosu na ranije godine, pokazuje istraživanje prema kojem… »