Izvor: Radio 021/Svet arhiva vesti 14.01.2018

Protest zbog dolaska Trampa na Svetski ekonomski forum u Davosu

Radio 021 14.01.2018
Nekoliko stotina demonstranata marširalo je ulicama švajcarske prestonice Bern u znak protesta zbog planirane posete američkog predsednika Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. Demonstranti su nosili transparente poput "Jedite bogate", "Borite se protiv… »

Brod u kojem ima i dece migranata nasukao se na Kefaloniji

Radio 021 14.01.2018
Brod sa 29 migranata nasukao se na obali grčkog ostrva Kefalonija tokom olujnog nevremena. Grčka Obalska straža saopštila je da su svi sa broda prebačeni na bezbedno. "Svi su dobro i imali su mnogo sreće jer su u ovoj oblasti, vetrovi veoma jaki"… »

VIDEO: Za vreme lažne uzbune na Havajima roditelji decu ubacivali u šahtove

Radio 021 14.01.2018
Tokom panike zbog lažne uzbune o balističkoj raketi koja ide ka Havajima pojedini su navodno ubacivali decu u kanalizaciju kako bi ih zaštitili. Na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem se vidi kako dvojica muškaraca ubacuju devojčicu u… »

Netanjahu brani sina koji je uhvaćen kako vređa žene i hvali se bogatstvom

Radio 021 14.01.2018
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu žalio se na odnos medija prema njegovom sinu Jairu, a nakon objavljivanja audio snimka na kome se čuje kako mladi Netanjahu s omalovažavanjem govori o ženama i hvali se sporazumom koji je njegov otac navodno sredio… »

Snežne mećave i jake oluje u Grčkoj blokirale puteve

Radio 021 14.01.2018
Olujni vetar i izuzetno loši vremenski uslovi izazvali su probleme duž obale u grčkoj oblasti Larisa, gde su mestimično poplavljeni putevi. Obilna kiša izazvala je bujice koje su prouzrokovale probleme u saobraćaju u oblastima Agiokampos i Velika… »

Nakon protesta na ulicama, Tunis povećava novčanu pomoć za socijalno ugrožene

Radio 021 14.01.2018
Tunis planira da poveća podršku za siromašne porodice i ugrožene osobe za oko 70 miliona dolara, najavio je ministar za socijalna pitanja Mohamed Trabelsi, nakon što su u toj zemlji izbili protesti protiv mera štednje, to jest zbog rasta cena i… »