Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 14.01.2018

Vulin: Granice se odlično čuvaju, sprečen ulazak više od 22.000 migranata

RTS 14.01.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je, tokom obilaska pripadnika vojske i policije, na graničnom prelazu "Mokranje", kod Negotina, koji su angažovani na obezbeđenju državne granice, da se granice zemlje dobro čuvaju i da migrantska kriza nije… »

Marković: Dačić sve više liči na Tita

RTS 14.01.2018
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma tvrdi da predsednik SPS-a Ivica Dačić "sve više liči na Tita", koji je bio garant stabilnosti tadašnje Jugoslavije, baš kao što je, kako navodi i "Dačić danas garant stabilnosti današnje… »

Dragan Bujošević: Hajku na "Nemanjiće" podmetnuli na "Tviteru"

RTS 14.01.2018
U intervjuu za "Večernje novosti", generalni direktor Radio-televizije Srbije kaže da su negativne ocene pokrenuli pojedinci koji su u "sukobu" sa Javnim servisom. Od 100 najgledanijih emisija u 2017, 93 su naše, mi smo kičma normalne Srbije, ističe… »

Vulin obišao VMC na Slaviji

RTS 14.01.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je uoči dočeka Srpske nove godine zaposlene u Vojnom medicinskom centru Hitna pomoć na Slaviji gde je istakao da je svako ulaganje u Vojsku Srbije, u vojno zdravstvo, ulaganje u standard svih nas, u zdravlje i… »

Srpska forenzičarka među devet najboljih na svetu

RTS 14.01.2018
Doktorka Dragana Zgonjanin Bosić iz Centra za sudsku medicinu, toksikologiju i molekularnu genetiku Kliničkog centra Vojvodine na nedavno održanom Međunarodnom kongresu Društva za forenzičku genetiku u Seulu uvrštena je među najbolje naučnike u… »

Upozorenje vozačima na sneg, poledicu, jak vetar

RTS 14.01.2018
Pad temperature, kao i sneg koji ovoga jutra pada na području Kragujevca, Negotina i Kruševca uslovili su mokre i klizave kolovoze, tako da je neophodan veći oprez tokom vožnje, saopštio je AMSS. Kolovozi su uglavnom mokri pa je zbog nižih… »

Stručna praksa za studente u domaćim i stranim kompanijama

RTS 14.01.2018
Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu i ove godine realizuje stručnu praksu za studente kako u domaćim tako i u stranim kompanijama koje posluju u Srbiji. U toku je konkurs za stručnu praksu u javnim preduzećima, agencijama i stručnim… »

Utakmica koja je bila sudbonosna za transplantaciju jetre

RTS 14.01.2018
Na izmaku 2016. godine, i na krilima 18.000 delija, košarkaši Crvene zvezde pobedili su moskovski CSKA u utakmici Evrolige. Važno veče za Zvezdu, još važnije za deliju Dušana Škiljevića koji je čekao transplantaciju jetre. Pre neki dan proslavio… »

Učestali napadi na imovinu Srba na KiM

RTS 14.01.2018
Četiri napada na imovinu srpskih povratnika u opštinama Klina i Istok na Kosovu i Metohiji za sedam dana. Zapaljeno je preko 1.000 bala sena i slame, oštećena jedna štala. Počinioci nisu otkriveni. Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je napade… »

Selo sa devet stanovnika

RTS 14.01.2018
Usred Vojvođanske ravnice u selu Laudonovac, broj stanovnika sveo se na devet. Do njih ni jedna saveremena komunalna usluga nije stigla, ali se žale samo na to što nemaju valjan put, pa su zimi kad zaveje odsedčeni od sveta i po nedelju dana. Selo… »