Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 14.01.2018

SNS: Usvojena izborna lista za Beograd, obaveza – pobeda

RTS 14.01.2018
Na sednici Predsedništva i Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke usvojena je izborna lista za gradske izbore u Beogradu, pod nazivom "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!", saopštila je ta stranka. "Predsedništvo SNS zaključilo je… »

Đurić: Zaustaviti teror protiv srpskog stanovništva

RTS 14.01.2018
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najoštrije je osudio "sramotne i kukavičke napade" na imovinu Srba na Kosovu i ocenio da je veoma neodgovorno to što međunarodna zajednica nije preduzela aktivnije korake kako bi se ovaj "teror… »

Njujork tajms: Oči sveta uprte u Kosovo, suditi svakom zločincu

RTS 14.01.2018
Američki list "Njujork tajms" objavio je tekst u kojem ukazuje da pokušaji kosovskih političara da ukinu Specijalni sud za ratne zločine, formiran da procesuira zločine koje su činili Albanci, prete da "naruše odnose" Prištine sa zapadnim… »

Analitičari: Pritisak na Prištinu da formira ZSO

RTS 14.01.2018
Nastavak dijaloga Beograda i Prištine koji je zakazan za utorak 16. januara u Briselu, prema mišljenu sagovornika "Tanjuga", očekivan je, jer bez dijaloga Beograda i Prištine nema budućnosti za čitav region, Srbiju i kosovske Albance. Priština će… »

Šta japanske investitore privlači u Srbiji

RTS 14.01.2018
U posetu Beogradu sutra stiže premijer Japana Šinzo Abe – prvu posle 1987. godine. Susreti sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić prilika su za političke, ali i ekonomske razgovore. Signal za unapređenje privredne saradnje… »

SNS: Subvencije za poljoprivredu rastu iz godine u godinu

RTS 14.01.2018
Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke istakao je da grad Beograd iz godine u godinu povećava budžet za subvencije za poljoprivredu. SNS je oštro kritikovao lidera DS Dragana Šutanovca i prethodnu gradsku vlast navodeći da su 2011. godine… »

LSV: Rešavati probleme pre kupovine oružja

RTS 14.01.2018
Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da se ne protivi efikasnom sistemu odbrane Srbije, ali smatra da je potrebno pažljivije određivati prioritete koji u zemlji postoje. "Rad na poboljšanju uslova rada u obrazovnom sistemu, poboljšanje… »

Ko je u prvih 20 na listi SNS za Beograd

RTS 14.01.2018
Srpska napredna stranka utvrdila je konačnu izbornu listu za predstojeće izbore u Beogradu, na kojoj, među prvih 20, gotovo da nema političara, a prvi na listi je hirurg dr Zoran Radojičić. Profesor doktor Zoran Radojičić, prvi na izbornoj listi… »