Izvor: RTS/Zabava arhiva vesti 14.01.2018

Beba koja se rodila sa 400 grama izborila se za život

RTS 14.01.2018
Manuši koja je pri rođenju težila samo 400 grama i bila duga 21 centimetar, nakon više od šest meseci otpuštena je iz dečije bolinice u Indiji kući pošto je „struktura njenog mozga normalna i oči joj se razvijaju kako treba“. Devojčica iz… »

Preminuo kapetan Rik Džoli, „pravi heroj“ Folklandskog rata

RTS 14.01.2018
Čovek koji je spasio stotine života u najgorim uslovima Folklandskog rata, zbog čega su ga odlikovale i Velika Britanija i Argentina, medicinski oficir britanske Kraljevske mornarice, Rik Džoli, preminuo je u 72. godini. Radeći u poljskoj bolnici… »

Na fasadi Trampovog hotela projektovana vulgarna reč

RTS 14.01.2018
Umetnik i aktivista Robin Bel projektovao je na fasadi jednog od hotela američkog predsednika Donalda Trampa u Vašingtonu reč „vuko..bina“, nakon burnih reakcija koje su izazvali navodi da je Tramp koristio upravo tu vulgarnu reč govoreći o… »

Milionima istopio srce – po cičoj zimi kilometrima do škole na kontrolni

RTS 14.01.2018
Osmogodišnji Vang Fu pet kilometara mora da hoda do škole, što njega ne sprečava ni da se po izuzetnoj hladnoći probije da bi stigao na kontrolni. Fotografije „dečaka pahuljice“ u učionici sa promrzlnim šakama izazvale su burne reakcije u… »

Globalno zagrevanje – suše prete četvrtini kopna na planeti

RTS 14.01.2018
Više od četvrtine kopna naše planete moglo bi u narednih nekoliko decenija da bude znatno više izloženo sušama, pokazalo je novo istraživanje britanskog Univerziteta istočne Anglije i kineskog Južnog univerziteta nauke i tehnologije. Naučnici… »

I Hejli Stajnfeld ima pesmu za „Pedeset nijansi“

RTS 14.01.2018
Među numerama koje doprinose izazovnoj atmosferi trećeg dela franšize „Pedeset nijansi“ nalazi se i pesma glumice Hejli Stajnfeld "Capital Letters". Prva dva albuma sa muzikom za filmove serijala Pedeset nijansi bila su obojena senzualnim tonovima… »

Dolče i Gabana tražili za reviju unuka Čarlija Čaplina

RTS 14.01.2018
Do skoro, 23-godišnjeg Kevina interesovale su uglavnom finansije. Međutim, samo šest meseci nakon što ga je sestra Kira upoznala sa modnim magovima – dvojcem Dolče i Gabana, unuk Čarlija Čaplina našao se na modnoj pisti! Zgodnog unuka filmskog… »

Triler o istorijskom olimpijskom finalu u košarci između SAD i SSSR-a ruši rekorde u Rusiji

RTS 14.01.2018
Ostvarenje „Dviženie vverh“ priča je o reprezentaciji SSSR-a koja je na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine u finalu porazila do tada neprikosnoveni američki tim. Ova sportska drama za samo dve nedelje prikazivanja oborila je sve rekorde u… »

Šakira u 2017. najuspešniji ženski izvođač na „Jutjubu“

RTS 14.01.2018
U jednom hitu kaže da „kukovi ne lažu“. Na početku 2018. godine Šakira je dobila potvrdu da stanje na top-listama ne laže – tokom protekle godine ženski izvođač sa najviše pregleda na „Jutjubu“ bila je upravo ova dama iz Kolumbije… »