Izvor: SEEbiz arhiva vesti 14.01.2018

Vučić: Izbori 4. ili 11 marta, prvi na listi dr. Zoran Radojičić

SEEbiz 14.01.2018
BEOGRAD - Sutra ili prekosutra biće raspisani beogradski izbori, a održaće se 4. ili 11 marta, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je za RTS rekao da će konačnu odluku o datumu doneti predsednica parlamenta Maja Gojković… »

Vulin: Dokazano da moja supruga ima tetku u Kanadi i da je stan isplaćen

SEEbiz 14.01.2018
BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Uprava za sprečavanje pranja novca potvrdila da tetka njegove supruge u Kanadi postoji i da je isplatio stan pre nego što je postao funkcioner. Uprava za sprečavanje pranja novca… »

Brnabić: Uključiću se u kampanju za beogradske izbore

SEEbiz 14.01.2018
BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da očekuje vrlo "prljavu kampanju" za izbore u Beogradu i najavila da će se uključiti u tu kampanju, u meri u kojoj joj to dozvoli njeno radno mesto. "Očekujem izuzetno prljavu kampanju u kojoj se… »

Većina Grka protiv naziva Makedonija u bilo kakvom rješenju spora

SEEbiz 14.01.2018
ATENA - Većina Grka ne želi da se naziv Makedonija koristi u bilo kakvom rješenje za dugogodišnji spor oko imena te bivše jugoslavenske republike, pokazuje ispitivanje javnog mnijenja, čiji su rezultati objavljeni u nedjelju. Spor oko imena Bivše… »

Dionice Facebooka tonu nakon najave promjene News Feeda

SEEbiz 14.01.2018
NEW YORK - Nakon što je u četvrtak objavljeno da se Facebook vraća u staro izdanje, odnosno da ćemo na news feedu opet gledati objave prijatelja, a ne plaćene oglase, dionice Facebooka su već u petak pale za gotovo pet posto, piše Independent… »

Svjetska tržišta i dalje rastu, globalna ekonomija jača

SEEbiz 14.01.2018
LONDON – Na svjetskim su burzama i u drugom tjednu nove godine cijene dionica znatno porasle, pri čemu su na Wall Streetu dosegnule nove rekordne razine, jer su ulagači optimistični u vezi rasta najvećih svjetskih gospodarstava i zarada kompanija… »

Američka koalicija pomaže uspostaviti nove sirijske snage; Turska bijesna

SEEbiz 14.01.2018
BEJRUT/ISTANBUL - Koalicija na čelu sa Sjedinjenim Državama radi sa svojim savezničkim sirijskim milicijama na uspostavi graničnih snaga koje će imati 30.000 pripadnika, priopćila je koalicija u nedjelju, u potezu koji je pojačao turski gnjev zbog… »

Goldman Sachs: Bitcoin je poput zlata

SEEbiz 14.01.2018
NEW YORK - Klijenti velike američke investicijske banke Goldman Sachs dobili su ovoga tjedna izvješće koje se, među ostalim, tiče i tržišta kriptovaluta. Analitičar Zach Pandl u njemu je napisao kako je iznenadna velika potražnja za bitcoinom u… »

CRBC će za gradnju Pelješkog mosta dovesti tek manji broj radnika iz Kine

SEEbiz 14.01.2018
ZAGREB - Prve domaće tvrtke već su počele pregovore s kineskom tvrtkom koja će graditi Pelješki most. Suradnju pokušava dogovoriti Brodosplit. Od dvije milijarde kuna vrijednog posla, dio kolača otići će i hrvatskim građevinskim tvrtkama, jer… »

Nereformirani javni sektor glavni uteg hrvatske ekonomije

SEEbiz 14.01.2018
KOMENTAR - Da je javna administracija vičnija takvim povremenim pretresanjima i preispitivanjima državnih rashoda, možda hrvatski javni dug nikada ne bi prešao 80% BDP-a i naša vlada na svoja zaduženja možda nikada ne bi plaćala jedan do dva… »