Izvor: Sputnik/Društvo arhiva vesti 14.01.2018

Kontraudar na „Put svile“: Japan ulazi u Srbiju da parira moćnom azijskom rivalu

Sputnik 14.01.2018
Premijer Japana Šinzo Abe posetiće danas Srbiju. Srbija je jedina zemlja van Evropske unije koju će posetiti japanski premijer, prvi od 1987. O izuzetnoj važnosti posete, za Sputnjik govori japanolog Dragan Milenković, dugogodišnji dopisnik Tanjuga… »

KVIZ: Kako je Crna Gora herojski ginula za Srbiju

Sputnik 14.01.2018
„Mojkovačka operacija“ je bila akcija tokom koje je držana odstupnica srpskoj vojsci koja se povlačila prema Skadru. Tri meseca je Sandžačka vojska Kraljevine Crne Gore vodila danonoćne borbe na frontu od Višegrada do Novog Pazara protiv… »

Severnokorejska „armija lepotica“ (video, foto)

Sputnik 14.01.2018
Samo devojke visoke iznad 163 centimetra i iz „dobrih familija“ mogu učestvovati u nacionalnom severnokorejskom timu navijačica i tako motivisati njihove sportiste i zabavljati publiku. Nakon što se zvanični Pjongjang složio da pošalje sportsku… »

Zaboravite na kapi: Japanac otkrio kako se uz pomoć flaše otpušava nos

Sputnik 14.01.2018
Stiže nam vreme viroza, prehlada, gripova i njihovog vernog saputnika — večno zapušenog nosa. Većina nas taj problem rešava kapima za nos, ali problem nastaje kada ih neumereno koristimo, čime oštećujemo nežnu sluzokožu nosa, a uz to i… »

Ovo je ledeni hotel iz „Igre prestola“ (FOTO, VIDEO)

Sputnik 14.01.2018
Zima je stigla i mada su najnovije epizode globalno popularne serije „Igra prestola“ već godinu dana stare, ljubiteljima serije dostupan je ledeni hotel u Laponiji, u Finskoj, koji je transformisan u sklonište inspirisano ovim fantastičnim… »

Vreme kada se noću budite otkriva šta nije u redu s telom

Sputnik 14.01.2018
Ako se svaku noć budite u određeno vreme, moguće je da neki od vaših organa ne radi kako treba. Tradicionalna kineska medicina izuzetno obraća pažnju na protok energije u telu. Tokom 24 sata, energija se usmerava u različite organe kako bi se oni… »

„Kuvajte sa Sputnjikom“: Kavkaski svinjski vrat u slatkom senfu sa medom

Sputnik 14.01.2018
Njam-njam! Kakva kombinacija! Služi se uz prilog od povrća i garantovano će kupiti za sva vremena i one koji nisu ljubitelji slatko-slanih ukusa. Pogledajte pripremu! Sastojci: svinjetina, beli luk, crni luk, paprika, karfiol, biber, šargarepa… »

Nekad u Africi, danas u Crnoj Gori: Kako se sprovodi aparthejd nad Srbima

Sputnik 14.01.2018
Srbi u Crnoj Gori su već dvadeset godina predmet političkog šikaniranja i sistemske diskriminacije, tvrdi u intervjuu za Sputnjik Vladimir Leposavić, predavač na univerzitetima u Beogradu i Podgorici, kojem je nedavno u izdanju Matice srpske… »

Srećna Srpska nova godina!

Sputnik 14.01.2018
Beograđani su Srpsku novu godinu dočekali uz veliki vatromet ispred Hrama Svetog Save, kao i uz koncerte na otvorenom ispred zgrade Opštine Zvezdara. Ovogodišnju proslavu srpske Nove godine kod Hrama obeležili su horovi muzičkih škola… »