Izvor: Sputnik/Politika arhiva vesti 14.01.2018

Ukrajinski tragovi u napadu dronovima na ruske baze

Sputnik 14.01.2018
Može se reći da je ukrajinska vojna industrija na samrti i nije čudo ako neko ilegalno prodaje određene partije oružja ili eksploziva. Oružje je moglo stići do Sirije i preko Turske, jer bez obzira na zvaničnu državnu politiku, i dalje su aktivne… »

Palma: Zna se ko je novi Tito

Sputnik 14.01.2018
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma tvrdi da predsednik SPS-a Ivica Dačić „sve više liči na Tita“, koji je bio garant stabilnosti tadašnje Jugoslavije, baš kao što je „Dačić garant stabilnosti današnje Srbije“. Po… »

Ko brani Srbe — leti s Fejsbuka

Sputnik 14.01.2018
Internet je bio sinonim slobode dok njegov uticaj nije postao veliki. Možemo i danas sve da objavimo na internetu, samo ne možemo sve da objavimo na konkretnom sajtu ili društvenoj mreži. „Ko brani Srbe — leti sa Fejsbuka: U Nemačkoj sve više… »

Oči sveta uprte u Kosovo, američki mediji sada imaju novu metu

Sputnik 14.01.2018
„Njujork tajms“ objavio je tekst u kome ukazuje da pokušaji kosovskih političara da ukinu Specijalni sud za ratne zločine, formiran da procesira zločine koje su činili Albanci, prete da „naruše odnose“ Prištine sa zapadnim saveznicima. U… »

Balkan spasava samo nova Jugoslavija, ali sa još jednom neočekivanom članicom

Sputnik 14.01.2018
Svi problemi u regionu proizlaze iz nasilnog raspada multietničke Jugoslavije u devedesetima, što je proces koji su zapadne sile podržavale, pa i aktivno ohrabrivale, navodi se u komentaru čuvenog britanskog novinara Nila Klarka. Sve potencijalne… »

Đurić: Zaustaviti teror protiv srpskog stanovništva

Sputnik 14.01.2018
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najoštrije je osudio „sramotne i kukavičke napade“ na imovinu Srba na Kosovu i ocenio da je veoma neodgovorno to što međunarodna zajednica nije preduzela aktivnije korake kako bi se ovaj… »