Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 14.01.2018

Da li je Tramp oklevetan ili je „stabilni genije“ ipak mentalno nestabilan?

Sputnik 14.01.2018
Donald Tramp, koji je sebe proglasio za „stabilnog genija“ i pride rekao da je „kao, veoma pametan“, u stvari ima poteškoća s čitanjem, pisanjem i održavanjem pažnje, konstantno ponavlja ono što je već rekao a toga nije svestan, nije… »

Kosačov: Koalicija SAD u Siriji je himera

Sputnik 14.01.2018
Odluka SAD o formiranju „pograničnih snaga bezbednosti“ na teritoriji koju kontrolišu u Siriji direktno narušava Povelju UN i suverenitet Sirije, izjavio je za Sputnjik predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije… »

Uzbuna na Havajima: Istraga u roku, nije bilo dobre zaštite

Sputnik 14.01.2018
Predsednik američke Savezne komisije za komunikacije Adžit Paji, izjavio je danas da izgleda da vlasti na Havajima nisu imale dobru zaštitu koja bi sprečila da se objavi lažna uzbuna o neposrednom raketnom napadu. On je u saopštenju dodao da je u… »

Abas: Trampov plan je šamar

Sputnik 14.01.2018
Palestinski lider Mahmud Abas nazvao je „šamarom“ plan američkog predsednika Donalda Trampa za rešavanje sukoba između Izraela i Palestine, prenela je agencija Sinhua. Na vanrednom zasedanju Centralnog saveta organizacije za oslobođenje… »

„Njuzvik“: Američke sankcije su mešanje u ruske predsedničke izbore

Sputnik 14.01.2018
Ranije su SAD optuživale Rusiju da se pomoću sajber-napada mešala u američke predsedničke izbore. Sada je došao red da Rusija optuži Vašington za sličnu intervenciju — samo u ovom slučaju, to se sprovodi nametanjem sankcija, piše… »

Trudo: Rusija i Kina igraju važnu ulogu na Korejskom poluostrvu

Sputnik 14.01.2018
Sledeće nedelje u Vankuveru će se održati sastanak ministara spoljnih poslova više od 20 zemalja, koji ima za cilj primenu „diplomatskih napora za mirniju, prosperitetniju i budućnost bez nuklearnog oružja na Korejskom poluostrvu“. Iako su… »

Albanski glavoseča novi lider DAEŠ-a

Sputnik 14.01.2018
Iako je DAEŠ ostao bez gotovo cele teritorije koju je kontrolisao, opasnost od njega i dalje postoji. Jedan od novih lidera posrnule terorističke organizacije je Zulfi Hodža, sin albanskih imigranata koji je živeo u Americi. Američki obaveštajni i… »

Ruski ambasador predlaže obnovu kontakata sa SAD u formatu „2+2“

Sputnik 14.01.2018
Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio je da je tokom sastanka sa američkim ambasadorom u Moskvi Džonom Hantsmanom pokrenuo pitanje obnavljanja kontakata Moskve i Vašingtona na raznim nivoima, uključujući i format „2+2“ — između… »

Turska: SAD legalizuju teroriste u Siriji

Sputnik 14.01.2018
Američki planovi za stvaranje tzv. pograničnih snaga bezbednosti na teritoriji koju kontrolišu u Siriji su neprihvatljivi, izjavio je portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin. „SAD preduzimaju korake koji legitimišu terorističku organizaciju —… »

Srećom, snimam razgovore: Šta je to Tramp rekao o Kim Džong Unu

Sputnik 14.01.2018
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp optužio je časopis „Volstrit džurnal“ da je pogrešno preneo njegove reči o „dobrim odnosima“ sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom. „’Volstrit džurnal‘ je lažno naveo da sam… »