Izvor: Vesti online/Društvo arhiva vesti 14.01.2018

Palma: Zna se ko je novi Tito

Vesti online 14.01.2018
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma tvrdi da predsednik SPS Ivica Dačić "sve više liči na Tita", koji je bio garant stabilnosti tadašnje Jugoslavije, baš kao što je "Dačić garant stabilnosti današnje Srbije". Po Markoviću… »

Beba koja se rodila sa 400 grama izborila se za život

Vesti online 14.01.2018
Manuši koja je pri rođenju težila samo 400 grama i bila duga 21 centimetar, nakon više od šest meseci otpuštena je iz dečije bolinice u Indiji kući pošto je „struktura njenog mozga normalna i oči joj se razvijaju kako treba“. Devojčica iz… »

U Kraljevini Jugoslaviji najviše se jela šljiva, a pila šljivovica

Vesti online 14.01.2018
Austrijski listovi pišu, a Pravda to 14. januara 1938. prenosi kao glavni tekst na naslovnoj - o tome kako je nakon konferencije u Pešti Austrija "još više učvrstila nezavisnost". - Austrija uvek vidi da je Italija na istoj liniji sa Londonom i… »

"U Beograd dolazi ruski diplomatski specijalac"

Vesti online 14.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je u emisiji “Oko intervju“ na RTS medijske navode o diplomatskim aktivnostima u i oko Srbije. U medijima se pojavila informacija da će se Vučić “verovatno sastati sa američkim predsednikom… »

Jača dinar

Vesti online 14.01.2018
Dinar će u ponedeljak, 15. januara, biti jači prema evru za 0,2 odsto nego danas i zvanični srednji kurs iznosiće 118,5465 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će biti jači prema evru za 0,6 odsto nego pre mesec dana, a na… »

Lajkovac zaslužuje muzej

Vesti online 14.01.2018
Prema anegdoti koja i danas živi među Lajkovčanima, varoš je nastala tako što je kondukter iz prvog voza koji je vukao nadaleko čuveni "ćira" izbacio ženu i muškarca koji su bili bez vozne karte. Oni nisu imali gde, pa su se okućili u blizini… »

Bez bunde nema glamura

Vesti online 14.01.2018
Mala radnja u srcu Beograda, sa starinskim izlogom koji krase bunde od prirodnog krzna miriše na davna vremena, a ispunjena jaknama, šubarama, torbama i starim slikama slavnih mušterija pruža utisak kao da ste u prošlom veku. Zanat koji polako… »

Sankcije zbog"nestalih beba"?!

Vesti online 14.01.2018
Ignorantski odnos države prema evropskim zahtevima da reši problem nestanka beba iz porodilišta širom zemlje mogao bi da košta Srbiju ne samo uvođenja političkih sankcija, već i da njen status u Savetu Evrope dovede pod znak pitanja. Na tom… »

Crna lista za "ruske ljude"

Vesti online 14.01.2018
Vest da su SAD odbile vizu načelniku Generalštaba Vojske Srbije Ljubiši Dikoviću izazvala je veliku buru u Srbiji. Pre svega jer je ostalo nepoznato zašto mu je zabranjen odlazak u SAD, gde su ga još u oktobru pozvale upravo američke vlasti… »

Srbija tone

Vesti online 14.01.2018
Uprkos čestim hvalospevima državnih zvaničnika, nije nikakva tajna da je Srbija daleko ispod evropskog proseka, ali zabrinjava to što kaskamo i za - zemljama regiona. Prema podacima Svetske banke, srpski bruto društveni proizvod je tokom 2016. godine… »