Kultura arhiva vesti 14.01.2018

Meril Strip i Stiven Spilberg podržavaju kandidaturu Opre Vinfri

Radio 021 14.01.2018
Nakon spekulacija da je legendarna TV voditeljka Opra Vinfri najavila kandidaturu za predsednicu SAD 2020. godine, glumica Meril Strip izjavila je da je Opra "rođeni vođa". "To je način na koji oraspoložite ljude. To je način na koji vodite", rekla… »

Evo kako Božo Vrećo izgleda sa kratkom kosom i bez grama šminke!

Alo 14.01.2018
Zvezdu brilijantnog glasa Boža Vreća navikli smo da gledamo u ženskim haljinama, sa dugom crnom kosom, u cipelama sa visokim potpeticama i profesionalno našminkanog. Međutim, poznati interpretator sevdalinki ne libi se da na svoj Instagram profil… »

Zasluge Stojana Novakovića

Politika 14.01.2018
Do kraja života ostao je privrženik ideje da srpski narod ima da sledi uzore razvijenih evropskih naroda pa i onda kada srpsko pitanje bude rešeno. Imajući u vidu ogromnu ulogu Stojana Novakovića u kulturnom uzdizanju srpskog naroda, tumačenju… »

Otkriće fragmenata koji su inspirisali Danijela Defoa

Politika 14.01.2018
Arheolozi iz Severne Karoline u olupini broda pronašli vredne papire, stare više od tri veka. Oštar, gotovo urokljiv pogled, razbarušena tamna kosa i gusta brada, utisak nezaustavljivog i neustrašivog čoveka „izbija” iz svakog pokušaja opisa… »

Ljaljina škola sačuvala dragocene podatke

Politika 14.01.2018
Ruska emigracija i njihovi potomci u Sremu na izložbi u Sremskoj Mitrovici. Istorijski arhiv „Srem” iz Sremske Mitrovice pripremio je izložbu „Ruska emigracija i njihovi potomci u Sremu i Sremskoj Mitrovici” povodom 100 godina od emigracije Rusa… »

Mega popularni "srpski" glumac optužen za silovanje!

Alo 14.01.2018
Silovanje je devojka prijavila svom svešteniku, ali joj je on savetovao da ništa ne govori jer će biti "na lošem glasu“ u njihovoj zajednici. Stiven Sigal optužen je za silovanje! Pripadnica Mormonske crkve Redžina Simons odlučila je da javno… »

Održan koncert Saborne crkve

Studio B 14.01.2018
Svake godine na praznik Sv. Vasilija Velikog, Saborna crkva organizuje novogodišnji koncert u Narodnom pozorištu u Beogradu. Direktan prenos koncerta gledaoci Studija B mogli su da prate na našem programu. U izvođačkom delu programa ove svečanosti… »

Vedri tonovi obeležili novogodišnji koncert RTS-a

RTS 14.01.2018
U Centru "Sava" održan tradicionalni novogodišnji koncert RTS-a. Na programu su bile kompozicije vedrih tonova. Na podijumu veliki izvođački aparat - Hor i Simfonijski orkestar RTS-a, dečiji hor i Hor Kolibri, kao i troje solista. Koncert, koji se… »

Šok: Stiven Sigal optužen za silovanje!

Kurir 14.01.2018
Stiven Sigal optužen je za silovanje! Pripadnica Mormonske crkve Redžina Simons odlučila je da javno progovori kroz kakav je pakao prošla kada je 1993. godine radila kao statista u filmu „On Deadly Ground“. Kako tvrdi, silovanje je prijavila svom… »

VIDEO: Jezero "Gruner See" svake godine "proguta" mali park

Radio 021 14.01.2018
Piroda je puna neverovatnih lepota, a jedno od njih je jezero "Gruner See" u Austriji u blizini mesta Tragov. Ovo malo jezero iz godine u godinu izvodi zanimljiv prirodni trik. Tokom leta jezero "Gruner Ze" bukvalno "proguta" mali prirodni park koje… »