Nauka & Tehnologija arhiva vesti 14.01.2018

Google počinje strožije da proverava sadržaje na YouTubeu

Radio 021 14.01.2018
Google započinje striktnije provere YouTube kanala koji su deo Google Preferred Premium reklamnog programa, izveštava Bloomberg. Anonimni izvori kažu da će kompanija koristiti humane moderatore kako bi identifikovala video zapise koji treba da budu… »

Naučnici nemaju ohrabrujući odgovor kada je reč o klimatskim promenama

Nedeljnik 14.01.2018
Naučnici upozoravaju da promene padavina i isparavanja povezane sa klimatskim promenama mogu da utiču na povećanje verovatnoće domino efekta dugotrajnih suša i šumskih požara. Više od četvrtine kopna naše planete moglo bi u narednih nekoliko… »

Već mu se obilo o glavu! Zakerbergova odluka o novinama na Fejsu donela katastrofalan rezultat

Srbija danas 14.01.2018
Da li će promeniti odluku? Nakon što je u četvrtak objavljeno da se Fejsbuk vraća u staro izdanje, odnosno da ćemo na #news feed-u" opet gledati objave prijatelja, a ne plaćene oglase, deonice ove kompanije su već u petak pale za gotovo pet posto… »

Naučnici u strahu: Nešto se čudno događa s morem

Sputnik 14.01.2018
Promene na morskom dnu primećene su u raznim delovima okeana, svuda po svetu! Zahvaljujući klimatskim promenama i ubrzanom otapanju leda nivo okeana raste, a morsko dno se deformiše. Naučnici sa Delft univerziteta u Holandiji objavili su istraživanje… »

Doktorka iz Srbije među devet najboljih forenzičara na svetu

B92 14.01.2018
Dr Dragana Zgonjanin Bosić iz Centra za sudsku medicinu, toksikologiju i molekularnu genetiku Kliničkog centra Vojvodine (KCV) na nedavno održanom Međunarodnom Kongresu Društva za forenzičku genetiku u Seulu uvrstena je među najbolje naučnike u… »

10 velikih promena koje će se desiti ove godine u svetu kriptovaluta

Nova energija 14.01.2018
Ako je nešto bilo stalno u svetu kriptovaluta u toku protekle dve godine, to je činjenica da se njihova vrednost menja toliko brzo da niko ne zna šta će se sledeće dogoditi. Ipak, evo nekih predviđanja za tržište digitalnih valuta u 2018. godini… »

Sin tužio majku jer objavljuje njegove slike na Facebooku

Nova energija 14.01.2018
Jedna Italijanka moraće da plati 10.000 evra kazne, ukoliko ne prestane da na svoj Facebook nalog postavlja fotografije na kojima je njen šesnaestogodišnji sin. Tinejdžer je od vlasti zatražio zabranu za svoju majku, a sve je deo brakorazvodne… »

Kako da aktivirate skrivenu tastaturu i da kucate poruke samo jednom rukom?!

Nova energija 14.01.2018
Novi modeli iPhone-a su po gabaritu nešto veći nego što su Apple korisnici navikli pa je za većinu kucanje poruka ili pretraživanje posao za dve ruke. Apple je međutim napravio tastaturu za kucanje jednom rukom i radi vrlo jednostavno – kada se… »

Programeri WhatsApp-a napravili grešku zbog koje možete da zažalite

Nova energija 14.01.2018
Nakon sigurnosnih provera otkrivena je ogromna greška u WhatsApp-u koja dozvoljava da hakeri infiltriraju bilo koga u bilo koji privatni grupni čet na ovoj aplikaciji. I pored pokušaja programera WhatsApp-a eksperti kažu da ovaj problem nije otklonjen… »

Skype priprema tajne razgovore sa end-to-end enkripcijom

PC Press 14.01.2018
Skype je poslednji servis za razmenjivanje poruka koji je omogućio takozvanu „ end-to-end“ enkripciju, koja predstavlja sistem komunikacije u okviru koje samo oni koji razmenjuju poruke mogu i da ih pročitaju. Servis koji je u vlasništvu… »