Društvo arhiva vesti 16.01.2018

RHMZ: Sutra naoblačenje, mogući pljuskovi

Novi magazin 16.01.2018
Jače naoblačenje s kišom koje se sutra očekuje u Srbiji brzo će se premeštati u toku dana sa severa ka jugu, a lokalno su mogući i kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod, upozoravajući na kišu koja… »

Otrovni otpad iz Obrenovca nije zagadio bunare, ali...

Press 16.01.2018
Gradski zavod za javno zdravlje Beograda utvrdio da hemijske materije iz opasnog otpada nađenog zakopanog kod Obrenovca, nisu prodrle u okolne seoske bunare. Foto:B92.net Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan je, međutim, upozorio da to… »

Fridom haus: Srbija jedina u regionu beleži silazni trend, demokratija u svetu u krizi

Beta 16.01.2018
Srbija je jedina zemlja regiona koja beleži silazni trend na polju demokratije, navodi se u danas objavljenom izveštaju organizacije Fridom haus (Freedom house) koja upozorava da su demokratske vrednosti globalno u opadanju.  Srbija je jedina od… »

Plaćeno porodiljsko i za žene angažovane po ugovoru o delu od 1. jula

Radio 021 16.01.2018
Poljoprivrednice, preduzetnice, ali i buduće majke angažovane po osnovu ugovora o delu ili ugovora o povremenim poslovima, od 1. jula moći će da računaju na naknadu za rođenje deteta. Kako piše Danas, tada počinje primena Zakona o finansijskoj… »

Fridom haus: Demokratija u Srbiji u padu u 2017. godini

Glas Amerike 16.01.2018
Srbija je među slobodnim zemljama u kojima se beleži pad demokratije u poslednjoj godini, stoji u detaljnom globalnom izveštaju nezavisne posmatračke organizacije iz SAD, Fridom haus. "Predsednik Vučić nastavlja da konsoliduje svoju moć kroz… »

Tužilaštvo hrvatskim huliganima predlaže sporazumno priznanje krivice, a ono podrazumeva ove tri kazne

Blic 16.01.2018
Beogradsko Više tužilaštvo pregovara sa hrvatskim huliganima koji su učestvovali u neredima na stadionu Partizana o kolektivnom priznanju krivice za nasilničko ponašanje, saznaje "Blic". Prema nezvaničnim saznanjima koja za naš list prenosi izvor… »

Brat Olivera Ivanovića: Bojim se da će neki detalji otići sa njim pod zemlju!

Kurir 16.01.2018
Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera Ivanovića, u izjavi za Sputnjik potvrdio je da je Oliver ubijen sa pet hitaca ispred zgrade u kojoj se nalaze prostorije njegove stranke. "Odmah su obavestili Hitnu pomoć, odmah su i oni stigli. Ali izgleda… »

Restitucija: Naslednicima najviše pola miliona evra za oteto

Dnevnik 16.01.2018
Do kraja ovog meseca Ministarstvo finansija treba da utvrdi koeficijent ili neko drugo rešenje za obeštećenje, da bi u decembru mogla početi isplata obeštećenja u obveznicama na rok od 12 godina, uz godišnju kamatu od dva odsto. Po rečima… »

U prodaji testovi za malu maturu

Radio 021 16.01.2018
Zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa za pripremu đaka koji polažu malu maturu su odštampane i od danas su u prodaji. Zbirke se mogu nabaviti u knjižarama "Prosvetnog pregleda" i drugim knjižarama… »

"Izjave Tačija i Haradinaj su uvredljive i neiskrene"

Vesti online 16.01.2018
Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji smatra da su izjave Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja o ubistvu Olivera Ivanovića neiskrene i uvredljive za sve porodice kosmetskih žrtava. Kako ocenjuju u saopštenju, činjenica je da… »