Društvo arhiva vesti 16.01.2018

Danas oblačno, biće snega i ledene kiše

Press 16.01.2018
U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, ujutru ponegde sa slabim snegom ili kišom koja će se lokalno na severu Srbije i po kotlinama lediti na tlu. Foto:B92.net Tokom dana će biti osetno toplije u odnosu na prethodni period, mestimično s… »

Otrovni otpad iz Obrenovca nije zagadio bunare, ali...

Vesti online 16.01.2018
Gradski zavod za javno zdravlje Beograda utvrdio da hemijske materije iz opasnog otpada nađenog zakopanog kod Obrenovca, nisu prodrle u okolne seoske bunare. Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan je, međutim, upozorio da to ne znači da… »

Fridom haus: Srbija jedina u regionu beleži silazni trend, demokratija u svetu u krizi

Beta 16.01.2018
Srbija je jedina zemlja regiona koja beleži silazni trend na polju demokratije, navodi se u danas objavljenom izveštaju organizacije Fridom haus (Freedom house) koja upozorava da su demokratske vrednosti globalno u opadanju.  Srbija je jedina od… »

Plaćeno porodiljsko i za žene angažovane po ugovoru o delu od 1. jula

Radio 021 16.01.2018
Poljoprivrednice, preduzetnice, ali i buduće majke angažovane po osnovu ugovora o delu ili ugovora o povremenim poslovima, od 1. jula moći će da računaju na naknadu za rođenje deteta. Kako piše Danas, tada počinje primena Zakona o finansijskoj… »

Fridom haus: Demokratija u Srbiji u padu u 2017. godini

Glas Amerike 16.01.2018
Srbija je među slobodnim zemljama u kojima se beleži pad demokratije u poslednjoj godini, stoji u detaljnom globalnom izveštaju nezavisne posmatračke organizacije iz SAD, Fridom haus. "Predsednik Vučić nastavlja da konsoliduje svoju moć kroz… »

Tužilaštvo pregovara sa hrvatskim huliganima o visini kazne

RTV 16.01.2018
BEOGRAD - Beogradsko Više tužilaštvo pregovara sa hrvatskim huliganima, koji su učestvovali u neredima na stadionu Partizana, o kolektivnom priznanju krivice za nasilničko ponašanje, piše "Blic". Pregovori su počeli u ponedeljak ujutru, navodi… »

Brat Olivera Ivanovića: Istinu će odneti pod zemlju

Večernje novosti 16.01.2018
Brat ubijenog Olivera Ivanovića kaže da Oliver nije shvatao previše ozbiljno ni kada mu je zapaljen auto pre nekog vremena. Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera Ivanovića, u izjavi za Sputnjik potvrdio je da je Oliver ubijen sa pet hitaca ispred… »

Iz budžeta dve milijarde dinara za restituciju za ovu godinu

Glas Amerike 16.01.2018
Prva obeštećenja za oduzetu imovinu posle Drugog svetskog rata počeće da se isplaćuju u decembru, a budžetom za ovu godinu predviđene su dve milijarde dinara za ovu namenu, kaže direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić u izjavi za… »

U prodaji zbirke zadataka za pripremu male mature

Blic 16.01.2018
Zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa za pripremu đaka koji polažu malu maturu su odštampane i od danas su u prodaji. Zbirke se mogu nabaviti u knjižarama Prosvetnog pregleda i drugim knjižarama širom… »

Porodice kidnapovanih i ubijenih na KiM: Uvredljive i neiskrene izjave Tačija i Haradinaja

Blic 16.01.2018
Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji smatra da su izjave Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja o ubistvu Olivera Ivanovića neiskrene i uvredljive za sve porodice kosmetskih žrtava. Kako ocenjuju u saopštenju, činjenica je da… »