Izvor: BizLife/Ekonomija arhiva vesti 16.01.2018

Ferero preuzima slatkiše Nestle u SAD

BizLife 16.01.2018
Foto: Pixabay Šajcarski Nestle odlučio je da za oko 2,8 milijardi dolara proda proizvodnju slatkiša u SAD italijanskom Fereru, koji će preuzeti poznate čokoladne brendove kao što su Kranč i Baterfinger. Nestle je letos nagovestio mogućnost te… »

Veštačka inteligencija tačnija od lekara

BizLife 16.01.2018
Foto: Pixabay U oksfordskoj bolnici istraživači su razvili veštačku inteligenciju koja može dijagnostikovati srčane bolesti i rak pluća. Trenutno, kardiolozi procenjuju da li postoji neki problem samo na osnovu otkucaja srca. Ali čak i najbolji… »

Markione ne ustupa ni deo Fijata

BizLife 16.01.2018
Foto: Beta/AP Kompanija Fijat Krajsler nema nameru da deli poslovanje ili da pojedinačne brendove prodaje Kini ili drugim partnerima, kaže šef FCA Serđo Markione. “Nećemo ništa da razdvajamo. Nemamo nameru da razdvojimo poslovanje i da bilo šta… »

Skoro 100 milijardi dolara najavljenih investicija u elektromobile

BizLife 16.01.2018
Foto: Pixabay Dosadašnja najavljena ulaganja u električne automobile globalnih kompanija premašuju 90 milijardi dolara i tu neće stati, piše Reuters. Ulaganja u električne automobile najavljena do danas uključuju najmanje 19 milijardi dolara od… »

Ambiciozan plan EK o plastičnom otpadu

BizLife 16.01.2018
Foto: Pixabay Evropska komisija je objavila strategiju za upravljanje plastičnim otpadom s ciljem da se do 2030. godine sva plastična ambalaža reciklira i ograniči jednokratna upotreba plastike. “Ako ne promenimo način na koji proizvodimo i… »

Država tužila novog vlasnika Energoprojekta

BizLife 16.01.2018
Foto: screenshot Država Srbija tužila je većinskog vlasnika Energoprojekta Dobrosava Bojovića zbog toga što je povukao tužbu koju je protiv njega podnelo ranije rukovodstvo Energoprojekta. To je potvrdio državni sekretar u Ministarstvu privrede… »

Srbija razmišlja šta će sa suficitom

BizLife 16.01.2018
Foto: screenshot Vlada Srbije uspela je da se izbori s fiskalnim problemima i deficitom, tvrdi ministar finansija Dušan Vujović, ističući da je zemlja sada na putanji rasta i može da razmišlja kako da koristi ostvareni suficit. Vujović je… »

Sindikat upozorava: Učestala eksploatacija radnika

BizLife 16.01.2018
Foto: Pixabay Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) saopštio je danas da je uputio Vladi Srbije inicijativu da se izmeni član 257. Zakona o radu i predložio rešenje za očuvanje granskih kolektivnih ugovora u realnom sektoru i zaustavljanje sve… »

Forma Ideale na sajmu nameštaja u Kelnu

BizLife 16.01.2018
Foto: Promo Na sajmu IMM Cologne u Kelnu, najvećoj svetskoj izložbi nameštaja, preko 1.200 izlagača iz 50 zemalja predstavilo je više od 100.000 modela nameštaja, od kojih je trećina premijerno prikazana. Na najvažnijoj godišnjoj manifestaciji… »

Bitkoin kriza: Investitori treba da budu “spremni da izgube sav novac”

BizLife 16.01.2018
Foto: Pixabay Bitkoin je pao danas čak 20 odsto zbog širenja strahovanja o daljim ograničenjima tržišta posle najave Južne Koreje da će zabraniti trgovinu kriptovalutama. Bitkoin, kao najveća digitalna valuta pao je prvo 14 odsto na 11.940 dolara… »