Izvor: Dojče vele arhiva vesti 16.01.2018

Ubijen Oliver Ivanović

Dojče vele 16.01.2018
Lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratije, pravda“ Oliver Ivanović ubijen je ispred sedišta svoje stranke u severnom delu Mitrovice. Istraga je u toku, ali za sada niko nije uhapšen. Na Olivera Ivanovića su nepoznati napadači pucali 8:30… »

Kandidati za jednokratnu upotrebu

Dojče vele 16.01.2018
Beogradski izbori raspisani su za 4. mart. Posebna je zanimljivost to što je lista kandidata SNS za te izbore uglavnom sastavljena od nestranačkih ličnosti – i to onih na nekoj funkciji u ustanovama koje su na budžetu. Osim što će se zvati… »

Odlazak još jednog premijera

Dojče vele 16.01.2018
Rumunski premijer Mihaj Tudose podneo je ostavku nakon sedam meseci. Socijaldemokratski političar već duže je u sukobu sa liderom Socijaldemokratske partije (PSD) Liviuom Dragneom. „Odlazim visoko uzdignute glave“, rekao je Tudose nakon sastanka… »

Šoltes: Treba reagovati trezveno

Dojče vele 16.01.2018
Nakon ubistva Olivera Ivanovića treba reagovati „trezveno i razumno i dijalogom sa obe strane pokušati da se smanje bilo kakve tenzije“, rekao je u intervjuu za DW Igor Šoltes, izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo. DW: Kako komentarišete… »

Zapadni Balkan: Otići ili ostati?

Dojče vele 16.01.2018
Ljudi u pokretu, u potrazi za boljim životom, često van svoje domovine. Otići ili ostati? Zauvek ili samo na neko vreme? Bezuspešni pokušaji dobijanja azila u Nemačkoj. To je tema projekta DW pod nazivom: Let´s face it! Sve naše priloge iz… »

Otkud Haradinaju toliko bogatstvo?

Dojče vele 16.01.2018
Švajcarski Noje cirher cajtung piše o baškarenju kosovskog premijera za doček Nove godine uz dilemu: odakle njemu toliki novac? Bečki Viner cajtung se osvrće na današnje tehničke razgovore Beograda i Prištine. „Nemoguće je sakriti se od… »

Službe bezbednosti ponovo iznenađene

Dojče vele 16.01.2018
Apsurd? U Ministarstvu bezbednosti BiH zatečeni su postojanjem paravojnih formacija u RS. Iz manjeg entiteta sve navode demantuju. Bilo kako bilo, sve u najmanju ruku služi dugogodišnjoj svrsi – podizanju tenzija. Kancelarija visokog predstavnika u… »

Strogo kontrolisani incidenti

Dojče vele 16.01.2018
Hrvatski ribari više ne izlaze na more u Piranskom zalivu bez policijske pratnje, a slovenački za sada ne prelaze crtu sredine. Svi očekuju da političari najpre „odrade svoj posao“. Nakon nekoliko burnih dana, u Piranskom zalivu zavladalo je… »

Poslednja linija odbrane od terorista

Dojče vele 16.01.2018
Antiteroristička jedinica nemačke policije GSG 9 u akciji je prosečno jednom nedeljno. Zbog sve veće opasnosti od terorizma, njeni zadaci se povećavaju. Zato je u planu izgradnja još jedne baze. Posle nas nema više nikog, kaže komandant Džerom… »